ACSI FreeLife

Menu

Vakantiebeurs met vier vakantietopics

De Vakantiebeurs, die plaatsvindt van woensdag 9 tot en met zondag 13 januari 2013, is uitgebreid met vier populaire vakantietopics waarvan Kamperen en Campingvakanties er een is. Zo is er in hal 11 bijvoorbeeld een apart kampeerplein ingericht. Naast de vraag ‘Waar gaan we heen?’, wordt dit jaar ook aandacht besteed aan de vraag ‘Wat gaan we doen?’.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Kampeerplein op de Vakantiebeurs

“Op de vakantiebeurs was altijd al een groot aanbod op het gebied van kamperen en campingvakanties. Bijna een kwart van de bezoekers van de vorige editie was geïnteresseerd in dit thema. Dit jaar hebben we het aanbod aan kamperen en campingvakanties nog meer benadrukt, en ook nog meer geclusterd. Op het plein vinden elk half uur inhoudelijke sessies plaats waar experts – zoals reisgidsen, auteurs van boeken, ervaringsdeskundigen – hun inspiratie- en ervaringsverhalen delen. Ook vinden workshops plaats. En zijn er diverse, internationale campings die zich presenteren, en onder andere ook aanbieders van reisgidsen en accessoires. De bezoekers kunnen hier dus optimaal inspiratie opdoen en beleving staat centraal”, aldus Wendy van de Geijn, projectmanager Vakantiebeurs. “Op het plein staan diverse exposanten, maar ook op de Vakantiebeurs is het aanbod vertegenwoordigd, waarvan op het plein een overzicht is terug te vinden.”

Overige vakantietopics

De overige drie topics zijn: Actief en Avontuur, Fiets en Wandel en Stedentrips. Een trip met camper of caravan naar het Noorderlicht, fietsen of wandelen over de Chinese Muur of actief meehelpen bij een wetenschappelijk onderzoek onder walvissen en dolfijnen bij de Azoren. Het zijn enkele sprekende voorbeelden van vakantieactiviteiten die steeds meer belangstelling opwekken bij de Nederlandse toerist.

Inspiratie rivier op Vakantiebeurs wijst de weg

Wendy van de Geijn: “De mensen kunnen de juiste koers uitzetten door het volgen van de ‘Inspiratie Rivier’ over de beursvloer die leidt langs alle werelddelen, langs feestelijke podia, pleinen en gezellige terrassen. Onderweg kun je even links of rechts afslaan en doe je mee aan een gratis workshop, over bijvoorbeeld fotografie of fietsnavigatie, kun je genieten van muziek uit allerlei culturen, de salsa dansen of cocktails proeven in de sfeer van het Caribisch gebied. Kortom, de hele wereld is binnen handbereik.”

Nog een vernieuwing van de Vakantiebeurs is dat landen overzichtelijk bij elkaar zijn geplaatst. Zo is Afrika niet verspreid over meerdere beurshallen, maar omvat het continent heel hal drie met als inspirerend middelpunt het Zuid-Afrika Paviljoen. Met de toegankelijke catalogus op de website kunnen bezoekers hun persoonlijke wensen op een rijtje zetten en op de Vakantiebeurs de eerste dag beleven van een spannende expeditie of een andere droomvakantie.

De Vakantiebeurs 2013 is van woensdag 9 tot en met zondag 13 januari. De openingstijden zijn dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur, op vrijdag 11 januari tot 21.00 uur in de Jaarbeurs Utrecht. Voor meer informatie kunt u kijken op Vakantiebeurs.nl.

Praat mee

Praat mee: Vakantiebeurs met vier vakantietopics

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation