ACSI FreeLife

Menu

Vakantie voor de ziel

Werken, passen op de kleinkinderen, klussen en dan ook nog tijd voor hobby’s: het dagelijkse leven is vaak druk. Doe een stapje terug en ga kamperen.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
Lourdes Nieuwland 04

ACSI FreeLife heeft tien bedevaartsoorden uitgezocht voor een vakantie vol bezinning.

Bedevaartstochten

Bedevaartstochten zijn tijdloos. Van oudsher hebben bedevaarten een religieus karakter: pelgrims reisden naar een plek om relikwieën te vereren. Ook ondernam men een bedevaart om een belofte aan God in te lossen of om boete te doen. In de Middeleeuwen werden bedevaarten zelfs als straf opgelegd door rechtbanken.

Tegenwoordig is het motief niet meer zo eenduidig. Sommige mensen hebben religieuze drijfveren, terwijl anderen op zoek zijn naar bezinning. Hoe vaak hoor je niet in je omgeving dat iemand de Santiago de Compostela gaat lopen of een sabbatical neemt van zijn werk om op reis te gaan? Even weg van de drukte van alledag en tijd voor de geest.

Transforcation

Niet voor niets werd begin dit jaar de ‘transforcation’ als één van de vakantietrends voor het jaar 2014 uitgeroepen op de Vakantiebeurs in Utrecht. Dit ingewikkelde woord betekent niets anders dan een vakantie waarvan je ‘verandert’. Een vakantie waarin je de tijd neemt voor reflectie, te leren of nieuwe plannen te maken. En waar kan dat beter dan bij een spirituele plek? Ook al ben je niet gelovig, onderstaande plekken doen wel degelijk wat met je.

Zo kun op bezoek bij de Zwarte Madonna in Beieren in het gebied waar voormalig paus Benedictus XVI opgroeide. Of voel niet alleen de vrome devotie van het klooster van Andechs, maar proef ook zeker van het beroemde bier dat er gebrouwen wordt.

Ben je meer een Italië liefhebber? Dan kun je in de sfeervolle stad Assisi de laatste eer brengen aan Franciscus van Assisi. Na zijn dood werd hij heilig verklaard en werd er een basiliek ter nagedachtenis gebouwd die tegenwoordig op de werelfderfgoedlijst staat.

Campings in de buurt

Lees verder over ‘zinvolle’ oorden waar je inspiratie opdoet en waar je in de buurt kunt kamperen in ACSI FreeLife. In het juni/juli nummer vind je een uitgebreid verhaal over deze en zeven andere bekende en minder bekende spirituele plekken.

bestel magazine

 

 

Praat mee

Praat mee: Vakantie voor de ziel

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht