ACSI FreeLife

Menu

Vakantie in eigen land populair

10,5 miljoen Nederlanders zijn dit jaar van plan om op zomervakantie te gaan. Het aantal Nederlanders met vakantieplannen is daarmee 0,5 % gedaald ten opzichte van een jaar geleden. Zo blijkt uit grootschalig onderzoek van het Nederlands Bureau voor Toerisme&Congressen (NBTC-NIPO) naar de vakantieplannen van ruim 7500 Nederlanders.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
1
1
ReactiesPraat mee

Uit dit onderzoek komt ook naar voren dat veel Nederlanders kiezen voor een vakantie in eigen land en dat kamperen in trek is.

Zomervakantie in eigen land

Meer Nederlanders zijn van plan om de zomervakantie in eigen land door te brengen, aldus NBTC-NIPO. Zo’n 2,5 miljoen Nederlanders willen vakantie vieren in eigen land. Dit is 2% meer dan in 2013. Veel mensen kiezen vanwege de crisis voor een vakantie dichter bij huis. Vooral de provincies Gelderland, Limburg en Zeeland zijn populaire bestemmingen voor een zomervakantie in eigen land.

Kamperen in trek

Ook kamperen is populair. Door het goede weer van de afgelopen tijd is het aantal mensen met plannen om te gaan kamperen gegroeid. Het aantal mensen dat plannen heeft om te kamperen is met 75.000 gestegen ten opzichte van vorig jaar.

Frankrijk nummer 1

Het aantal Nederlanders dat aangeeft de zomervakantie in het buitenland door te gaan brengen, is met 150.000 (2 %) teruggelopen ten opzichte van een jaar geleden. Ondanks deze daling, blijft Frankrijk met 1,3 miljoen Nederlandse bezoekers, de populairste buitenlandbestemming komende zomer. Gevolgd door Spanje met achthonderdduizend bezoekers. Griekenland laat de meeste groei zien en is voor Nederlanders buitenlandbestemming nummer vijf.

Bijna 30% van de vakantiegangers moet de zomervakantie nog boeken en 15% gaat op de bonnefooi.

Praat mee

 1. DV
  Dirk de Vries

  Tip: eiland van Maurik. Mooie omgeving om te fietsen!

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Vakantie in eigen land populair

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation