ACSI FreeLife

Menu

V&A: Voor welke campers geldt het inrijverbod?

In steeds meer binnensteden worden dieselvoertuigen geweerd. Koen Kuijper uit Amersfoort rijdt in een Dethleffs Globebus en wil graag weten voor welke merken (bus)campers die op benzine rijden dit inrijverbod nog meer geldt?

Auteur
Joop Stam
Datum
4
4
ReactiesPraat mee
Joop

Antwoord van Joop:
Inrijverboden gelden alleen voor binnensteden. Campers met een moderne diesel (Euro-4 en -5) krijgen een groene sticker en mogen voorlopig in Duitsland overal komen. Hoe lang nog, wie zal het zeggen? Voor de Duitse binnensteden heb je minimaal een gele sticker (Euro-3) nodig, rood is niet meer toegestaan.

Frankrijk en Nederland

Ook in Frankrijk heb je in steeds meer steden een milieuvignet nodig. In Nederland geldt voorlopig nog nergens een inrijverbod voor personenauto’s en campers. Overhaast overstappen naar een benzine-motor heeft niet zoveel zin. Wie weet hoe de regelingen over een paar jaar luiden.

Het noemen van de campers met benzinemotor is een onbegonnen zaak. Integraal en half-integraal campers hebben vrijwel altijd een diesel krachtbron, kleine buscampers hebben soms wel een benzinemotor.

Ook een vraag aan Joop? Stel hem via dit formulier.

Praat mee

 1. Ik heb een ‘nieuwere’ diesel-camperbus gekocht met een motor vanaf 2007, zodat ik daarmee mijn werkplek in Utrecht mag bereiken. Ik begrijp dat naast Utrecht ook andere steden beperkingen [gaan] opleggen. Tip: informeer eerst voor u een camper koopt!

  Reageer
  0
  0
 2. JS
  Johan Schipper.

  In de vraag word gesteld : “ Voor welke merken (bus) campers die op benzine rijden enz. “
  Welke campers rijden er nog op benzine ?
  Ik denk dat hier diesel had moeten staan.

  Reageer
  0
  0
 3. J

  TIP: Duitsland: ook vermelden dat in steden waar de Camping/ Camperplaats in de Milieuzone ligt men gewoon met de Camper/Caravan naartoe mag rijden, onafhangelijk van je kleur Milieustikker.

  Reageer
  1
  0
 4. A

  Misschien een goede tip : Noem dan ook de steden die dit verbod handhaven.

  Reageer
  0
  1

Praat mee: V&A: Voor welke campers geldt het inrijverbod?

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation