ACSI FreeLife

Menu

V&A: Tweedehands camper kopen

Stel je bent op zoek naar een tweedehands camper. Waar moet je dan allemaal op letten? Dat vraagt Bob Visser uit Lemmer zich af.  “Ik ben van plan een gebruikte camper te kopen. Waar kan ik die laten keuren? Waar moet ik op letten? Garantie? Particulier of bedrijf? Is hier literatuur over?”

Auteur
Joop Stam
Datum
ReactiesReageer
Joop

Antwoord van Joop:

Met een beetje zoeken staat het internet vol met belevenissen van miskleunen. De meest kans op veilig kopen is via de officiële merk-dealer. Die zal als het goed is, garantie geven en waarschijnlijk een reële prijs vragen. Een alternatief is een bedrijf dat is aangesloten bij branchevereniging Bovag of belangenbehartiger Focwa.  Waarschijnlijk zal dat bedrijf een keuring kunnen verzorgen.

Ongezien kopen van een een camper vanuit het buitenland via internet en vooraf betalen is uiteraard af te raden. Betaal nooit voor iets wat je niet hebt kunnen bekijken. Controleer in ieder geval de papieren door te kijken naar het kentekenbewijs, APK, gebruiksaanwijzingen en rekeningen. Zijn deze niet in orde? Niet kopen.

Importeren tweedehands camper

Het importeren van een tweedehands camper uit Duitsland heeft het grote risico dat de kilometerteller is teruggedraaid of dat de camper zwaarder is dan 3.500 kilogram. Met als consequentie dat een C-rijbewijs noodzakelijk is. Dat, terwijl een exact vergelijkbare camper op Nederlands kenteken wel onder de grens van 3.500 kilogram zit.

Ook een vraag aan Joop? Stel hem via dit formulier.

Praat mee

Praat mee: V&A: Tweedehands camper kopen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht