ACSI FreeLife

Menu

V&A: Onderhoud, FOCWA, BOVAG

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Vraag van Paul Wessels uit Dordrecht:

Wat is het verschil tussen een onderhoudsbeurt bij een FOCWA-bedrijf of bij een BOVAG-garage? Zijn alle benodigde onderhoudsacties bij beide inbegrepen? Waar krijg ik de beste resultaten voor mijn geld?

Antwoord van Joop:

De FOCWA is van oorsprong een vereniging van schadeherstelbedrijven van voertuigen (met name plaat- en lakschade) die zich richt op schadeherstel van auto’s, bedrijfsvoertuigen, caravans, campers en motorfietsen en het bouwen van aanhangwagens en carrosserieën. De BOVAG is een brancheorganisatie van bedrijven die zich met mobiliteit bezighouden. Beide organisaties begeven zich dus in hetzelfde werkgebied, maar elk vanuit een wat andere benadering.

Persoonlijk zou ik naar een FOCWA-bedrijf gaan als ik plaatschade zou willen laten repareren. Bij motorschade zou ik aankloppen bij een BOVAG-bedrijf. Veiligheidskeuringen kunnen beide organisaties waarschijnlijk even goed uitvoeren, een verschil in eindresultaat zou daarin niet mogen voorkomen.

Voordat u een besluit neemt is het verstandig om bij beide organisaties het gesprek aan te gaan en een offerte op te laten maken. Bedenk goed wat er moet gebeuren, wat de kosten zijn en welke waarborgen er gelden.

Heeft u ook een vraag voor onze expert? Joop heeft het antwoord!

Praat mee

Praat mee: V&A: Onderhoud, FOCWA, BOVAG

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation