ACSI FreeLife

Menu

V&A: Laadvloer ondersteund bij fietsendrager?

Jan Groen uit Hoogwoud rijdt rond met een Bürstner Nexxo 740 T uit 2012. Achterop heeft hij een opklapbare fietsendrager van M-Star laten monteren die op het chassis is bevestigd. Hiertoe zijn er ook chassisverlengers gemonteerd.

Auteur
Joop Stam
Datum
ReactiesReageer
Joop

“Ik kan zien dat onder de laadvloer van de garage beugels of steunen zijn verwijderd, kennelijk om de chassisverlengers te kunnen monteren. Die oude beugels zaten gemonteerd aan de laadvloer. Bij de nieuwe chassisverlenging is dat niet het geval. Tussen die verlenging en de laadvloer zit een paar centimeter ruimte. Ik vraag me nu af of de laadvloer van de garage wel voldoende wordt ondersteund zonder deze beugels.”

Antwoord van Joop:

Op zichzelf is montage van de fietsendrager aan het chassis de meest optimale oplossing (beter dan de montage tegen de achterwand). In hoeverre de ondersteuning van de vloer van de garage door het monteren van de chassisverlenger onvoldoende is geworden, kan ik niet beoordelen.

Indien mogelijk zou ik navraag doen bij het bedrijf dat dit heeft uitgevoerd. Alleen die kunnen aangeven of de verwijderde beugels een dragende functie hadden. En zo ja, waarom ze dan verwijderd zijn zonder een vervangende steunconstructie te bedenken. Natuurlijk kan de bodem op die plaats zo sterk zijn, gezien de mogelijke belasting, dat extra steun niet nodig is.

Ook een vraag aan Joop? Stel hem via dit formulier.

Praat mee

Praat mee: V&A: Laadvloer ondersteund bij fietsendrager?

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht