ACSI FreeLife

Menu

V&A: CEE stekker of gewone stekker?

Auteur
Marieke Kramer
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
slide freelife expert pagina

Vraag van Bob Wolring uit Oosterblokker:

Ik twijfel wat de handigste steker voor de stroomkabel van mijn caravan is. Ik kampeer in Nederland, België en Frankrijk. Voor de meeste campings is een CEE stekker handig, maar vaak is er een gewone stekker nodig. Natuurlijk is voor beide soorten stekkers een verloop te koop (of zelf te maken) maar ik ben er niet uit welke stekker het meest praktisch is.

Antwoord van Joop:

Je moet je aanpassen aan de stroomaansluitingen die bij de camping aanwezig zijn. In België, Frankrijk, Italië en Griekenland zijn nog steeds campings met verouderde stroompalen zonder aardlekschakelaar en CEE-doos. De stekker met randaarde en een gat voor de aarde-pen is dan het meest bruikbaar.

Als je zeker wilt weten dat je goed zit, gebruik je een kabel met een CEE stekker en contrastekker (bijna overal bruikbaar) met een losse verloopkabel ‘CEE-contrastekker naar randaarde-stekker’.

Heb jij ook een vraag voor onze expert Joop?

stel je vraag

 

Praat mee

 1. RS
  Roger Smets

  Heb een verlengstuk van ongeveer één meter lengte met aan een zijde een blauwe CEE-stekker en aan andere zijde een rubberen druipdichte stekker met rand en pen aarde. Heb nergens geen probleem ook niet op verouderde campings om te overnachten. Men kan eenvoudig overschakelen naar CEE of oude stekker.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: V&A: CEE stekker of gewone stekker?

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht