ACSI FreeLife

Menu

V&A: Caravandak sneeuwvrij maken

De winter is misschien nog ver weg. Op een winterkampeertrip kan je je niet vroeg genoeg voorbereiden. Hoe ga je bijvoorbeeld om met sneeuw op het dak van je caravan? Dat vraagt Günther Louman uit Wormerveer zich af. “Weet je een simpele oplossing voor ons? We hebben al van alles geprobeerd, bijvoorbeeld met een bezem, maar dat lukt nooit helemaal.”

Auteur
Joop Stam
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
Joop

Antwoord van Joop:

Dat ijs of sneeuw en warm water vijanden zijn is vanzelfsprekend. Een heel dak sneeuw- of ijsvrij maken kost echter een sloot heet water en bij temperatuur onder nul wint waarschijnlijk de natuur.

Afhankelijk van temperatuur

De vloeistof die op vliegvelden gebruikt wordt om vleugels ijsvrij te maken, zal wel niet verkrijgbaar zijn voor particulieren. In mijn ‘trukendoos’  zit geen slimme oplossing. Met temperaturen onder nul is vastgevroren ijs op het dak  geen probleem. Dat blijft wel liggen.

Losse sneeuw op het dak kan  je natuurlijk wegvegen. Bij de eerste stop en temperaturen boven nul zou ik een verdere schoonmaakactie plegen. Vanzelfsprekend zijn schone autoruiten een must.

Ook een vraag aan Joop? Stel hem via dit formulier.

Praat mee

  1. DS

    Je dak sneeuw vrij maken kan vaak eenvoudig met een goeie bladblazer. De rest wat blijft liggen gaar er bij de dooi wel af.

    Reageer
    0
    0

Praat mee: V&A: Caravandak sneeuwvrij maken

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht