ACSI FreeLife

Menu

V&A: Anti-lekspray

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
1
1
ReactiesPraat mee

Vraag van Johannes Lok uit Burgum:

Wij hebben vorig jaar onze Chausson Welcome Sweet Mini camper gekocht. Het was een demo-model van een jaar oud. Hij heeft geen reserveband maar een spuitbus met anti-lekspray. Kunnen wij hier veilig mee rijden?

Antwoord van Joop:

Veel auto’s worden tegenwoordig niet meer voorzien van een volwaardig reservewiel maar van zo’n spuitbus of een ’thuiskomertje’, een wiel dat alleen geschikt is om met lage snelheid naar huis of een garage te rijden. Ik rijd auto vanaf 1962 en heb in al die tijd vier- of vijfmaal een lekke band gehad. De kans dat je zoiets overkomt is dus klein.

U kunt natuurlijk een reservewiel meenemen als u dat wil, maar dat kost kilo’s en bergruimte. Ook vind ik het voor een leek niet verstandig om zelf het wiel van een zware camper te verwisselen. Mijn advies: pomp de lekke band op met behulp van de spuitbus met anti-lekspray en rij meteen naar een servicepunt.

Heeft u ook een vraag voor onze expert? Joop heeft het antwoord!

Praat mee

 1. JN
  Jan van Niekerk

  Tijdens onze reis door Noorwegen is de band van onze camper lek gestoken. Stonden midden in de Hardangervidde zonder reservewiel. Gelukkig door een vriendelijke Noor geholpen. Bij thuiskomst direct een reservewiel gekocht en op het dak gemonteerd.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: V&A: Anti-lekspray

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation