ACSI FreeLife

Menu

Uitgeprobeerd: Mio Cyclo Discover Plus

Nooit was fietsen zo populair als nu. Door het coronavirus heeft Nederland de fiets massaal (her)ontdekt. De mooiste plekjes om te fietsen ontdek je heel eenvoudig met de Cyclo Discover Plus, een nieuw fietsnavigatiesysteem van Mio.

Auteur
Timo de Boer
Datum
ReactiesReageer
Mio Cyclo Discover Plus

Knooppuntroutes, fietsroutenetwerken, … in Nederland is geen gebrek aan uitgezette fietsroutes. Toch is een navigatiesysteem voor op de fiets een welkome aanvulling hierop. Ten eerste omdat je soms gewoon van A naar B moet op een traject waar geen bordjes zijn die je de weg wijzen. Net als bij een navigatiesysteem in de auto geeft de Cyclo Discover Plus je aanwijzingen waar je moet afslaan.

Verschillende gebruikersprofielen in je Mio

In plaats van gesproken meldingen – ‘sla hier rechts af’ – hoor je een piepje waarna je even naar het scherm moet kijken om te zien welke kant je precies op moet. Het mooie is dat je verschillende gebruikersprofielen – (toer)fietsen, mountainbiken, maar ook wandelen – kunt instellen. Op basis van dit profiel stuurt het apparaat je over de paden die het meest geschikt zijn bij dat profiel. Als kampfietser word je op die manier altijd over fietspaden gestuurd in plaats van een (auto)weg. Voor mountainbikers en wandelaars kiest het navigatiesysteem zo veel mogelijk onverharde paden.

Mio Cyclo Discover PlusHet kleurenscherm van de Cyclo Discover-serie is lekker groot en heeft een touchscreen.

Grenzeloos fietsen in heel Europa

Soms wil je niet het snelst van A naar B maar gewoon een mooie tocht maken. In dat geval komt het apparaat pas echt tot zijn recht – niet voor niks heeft het de naam Discover Plus meegekregen. Daarvoor heb je verschillende mogelijkheden. Heel leuk is de Surprise Me-functie, waar je drie mogelijke routes krijgt voorgeschoteld op basis van de afstand die je wilt fietsen.

Laat je verrassen met een andere route

Zo kun je ook in je eigen omgeving toch steeds verrast worden met een andere route. Uiteraard kun je zelf ook een route uitstippelen middels de bijbehorende MioShare-cloudservice op je computer. De Mio kan bovendien worden gekoppeld aan bestaande routeplannerservices zoals Komoot en Routeyou waar je talloze uitgestippelde routes kunt vinden. De gegevens hiervan worden direct gesynchroniseerd met het navigatiesysteem, zodat je geen GPX-bestanden meer hoeft te downloaden en handmatig te importeren.

De plus- en minpunten van deze Mio

De Mio Cyclo Discover Plus is verkrijgbaar voor € 339. Wil jij nu nog beter op de hoogte zijn van alle ins en outs van dit fietsnavigatiesysteem? Bestel dan ACSI FreeLife 6-2020 waar je verder kan lezen en we alle plus- en minpunten op een rijtje hebben gezet.

Praat mee

Praat mee: Uitgeprobeerd: Mio Cyclo Discover Plus

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht