ACSI FreeLife

Menu

Trend: kamperen in een kerk

Ben je er nog niet uit waar je komend seizoen gaat kamperen? Wie weet is kamperen in een kerk dan wel iets voor jou. In Engeland kan dat al sinds 2015. Daar is het een populaire trend. Sinds vorig kampeerseizoen is het aantal ‘champings’ namelijk uitgebreid.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
champing
champing

Na glamping, de luxe variant van kamperen, kun je er dus ook voor kiezen om je luchtbed uit te rollen in een oude kerk. Inmiddels kun je ‘champeren’ in meer dan 300 Engelse kerken. Champing is afgeleid van twee woorden: church (kerk) en camping.

Prijs van champing

Voor omgerekend zo’n € 70 per nacht kun je vanaf komend kampeerseizoen weer een nachtje slapen met uitzicht op het altaar. Met dat bedrag ben je ook meteen verzekerd van een ontbijt.

Reserveren

Wil je meteen een nachtje champing boeken? Dan moet je nog even geduld hebben. De champingdeuren gaan vanaf het voorjaar weer open. Via de website van de organisatie kun je een plekje reserveren. Door je aan te melden voor de nieuwsbrief hoor je precies vanaf wanneer en hoe je kunt reserveren.

Je kan wel alvast per regio opzoeken in welke kerk jij graag je luchtbed uitrolt. Je hebt onder meer de keuze uit kerken van meer dan duizend jaar oud. De kerken vind je onder andere in Cambridge, Essex en Ipswich. Champeren kan vooralsnog alleen in Engeland.

Behoud kerken

Champing is een idee van de Churches Conservation Trust (CCT), een instelling die zich inzet voor het behoud van ruim driehonderd Engelse kerken. Een deel van de opbrengsten komt dan ook ten goede aan de CCT.

Om precies te zijn, kwam het idee van Peter Aiers, één van de regiodirecteuren van de CCT. De kerken belichamen honderden jaren Britse geschiedenis. Volgens Aiers is er geen betere manier om mensen daar bewust van te maken door ze er een nacht te laten logeren.

Praat mee

Praat mee: Trend: kamperen in een kerk

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation