ACSI FreeLife

Menu

Tour de Branche voor diabetes

Verschillende bedrijven en vertegenwoordigers uit de kampeerbranche hebben eind mei de ‘Tour de Branche’ gefietst. De sportieve wielerkoers van de kampeerbranche, heeft € 7000 opgebracht voor onderzoek naar diabetes. Het geld werd overhandigd tijdens de Diabetes Classic die in juni in Drenthe werd verreden.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

Op vrijdag 31 mei klonk het startschot voor de ‘Tour de Branche’: Caravan- en camperfabrikanten, importeurs, kampeerwinkels en toeleveranciers stonden in het Limburgse heuvellandschap op de pedalen om geld in te zamelen voor diabetespatiënten. De € 7000 aan sponsorgeld werd op 16 juni overhandigd aan Martijn Verschoor, organisator van Diabetes Classic – een wielerkoers waarin eveneens aandacht wordt gevraagd voor de strijd tegen diabetes.

Diabetes en wielrennen

Martijn Verschoor is zelf profrenner van het Amerikaanse Novo Nordisk team, bestaande uit zeventien professionele wielrenners met diabetes type 1, uit tien verschillende landen. Met dit profteam willen zij meer bekendheid geven aan diabetes en mensen aanmoedigen niet bij de pakken neer te zitten.

De renners willen graag laten zien dat mensen met diabetes met de juiste voeding, lichaamsbeweging, behandeling en technologie al hun dromen kunnen verwezenlijken. In totaal werd, samen met de bijdrage van de Tour de Branche, tijdens de Diabetes Classic een bedrag van € 16.000 bij elkaar getrapt.

Tour de Branche

Het initiatief van de Tour de Branche kwam van Roel Reineman, directeur van voortentfabrikant Isabella. De strijd tegen diabetes is niet het enige doel dat hij ondersteunt. Zijn bedrijf heeft namelijk zelf het project ‘Time for Life’ geïnitieerd. Met de opbrengst van de verkoop van gelijknamige armbanden bij de Isabella dealers krijgen families die het minder breed hebben, een vakantie aangeboden in een caravan met een Isabella voortent.

TV Drenthe maakte een item over de Diabetes Classic.

Op de foto overhandigen Jim Looijen (LMC caravans en kampeerauto’s) en Patrick van der Burgh (Eriba, Hymer en Carado) de cheque van € 7.000 aan profwielrenner en diabetespatiënt Martijn Verschoor.

Praat mee

Praat mee: Tour de Branche voor diabetes

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation