ACSI FreeLife

Menu

Top 3 bestemmingen van Belgische kampeerders

De internationale beurs voor caravans en motorhomes Mobicar vroeg zijn exposanten – tenslotte echte experts – naar de meest populaire bestemmingen van Belgische liefhebbers van het mobiliteitstoerisme. En wat blijkt: Belgische kampeerders reizen het liefst af naar Frankrijk, gevolgd door Spanje en Italië.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

Uit de rondvraag blijkt dat toeristen liefst een gemiddelde afstand van 500 à 1.500 km afleggen tussen thuis en de camping. Daarnaast gelden er nog andere factoren: een goed wegennet, de culturele en gastronomische rijkdom, … Hieronder volgt de top drie bestemmingen volgens de Mobicar-exposanten:

Top 3

1

Frankrijk

De zeshoek met zijn vele gezichten en zijn enorme rijkdommen is het favoriete land voor caravan- en camperreizigers. Frankrijk heeft een uiterst ontwikkeld wegennetwerk. Bovendien vergemakkelijken de talrijke stop- en parkeerplaatsen in Frankrijk de verplaatsing met vrijetijdswagens. Zelfs de Franse hoofdstad Parijs ontvangt tegenwoordig zonder problemen caravans en campers, met campings langs de Seine.

2

Spanje

Om te kunnen genieten van alle troeven van ‘la vida española’, zijn Spaanse routes met de caravan of de camper niet te missen. De gratis snelwegen en de goed uitgeruste campings maken Spanje tot één van de meest bekoorde landen voor Belgische toeristen die reizen met een vrijetijdsvoertuig.

3

Italië

Een rondreis met caravan of camper door Italië geeft iedereen de kans om de culturele rijkdom van het land op eigen tempo te ontdekken. Belgische toeristen laten zich maar al te graag door de Italiaanse gastvrijheid verleiden. In Italië kunnen caravans en campers gratis parkeren op landbouweigendommen die over het grondgebied verspreid liggen. Zo geniet je optimaal van het Italiaanse platteland én van een warme ontvangst van lokale producenten.

Kampeerliefhebbers die nog niet over een vrijetijdswagen beschikken, zullen zeker hun gading vinden op Mobicar’15, de internationale beurs voor caravans en motorhomes, waar exclusief de nieuwste modellen van 2016 worden voorgesteld. Tot en met 19 oktober 2015 kun je in de paleizen 6, 7, 9 en 11 terecht. Kijk voor meer informatie op de website van de beurs.

Praat mee

Praat mee: Top 3 bestemmingen van Belgische kampeerders

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation