ACSI FreeLife

Menu

Tips voor goedkoop kamperen

Kamperen hoeft helemaal niet duur te zijn. Door voordelig te kamperen in het laagseizoen en bijvoorbeeld zelf te koken op de camping kun je aardig wat geld besparen.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
1
1
ReactiesPraat mee

ACSI FreeLife zette de meest handige tips voor je op een rijtje.

Laat je goed informeren

De aanschaf van een nieuwe caravan of camper is doorgaans een hele uitgave en ook stalling en onderhoud kosten geld. Maar een goed onderhouden caravan gaat wel langer mee. Lees dan eerst eens deze tips, voordat je de caravan naar de winterstalling brengt.

Belangrijk is om je bij de aanschaf van een tent, caravan of camper goed te laten informeren. Kampeermiddelen zijn er namelijk in allerlei soorten, maten én prijzen en voldoen lang niet allemaal aan jouw wensen. Een goedkope caravan kan misschien wel net zo goed, of zelfs beter zijn. Houd daarnaast de aanbiedingen op kampeerartikelen in de gaten. Vooral aan het einde van het kampeerseizoen zijn er soms flinke kortingen bij diverse campingwinkels.

Kampeer in het laagseizoen

In het laagseizoen liggen de prijzen op de camping vaak lager. Al helemaal wanneer je kampeert met een kortingskaart, zoals CampingCard ACSI. Dit is een kortingskaart waarmee je in het voor- en naseizoen voordelig en voor een vast tarief per nacht kunt kamperen. De voordelen op een rijtje:

 • Geldig op 3.142 campings.
 • Je betaalt een vast tarief van slechts € 11, € 13, € 15, € 17 of € 19 per nacht. Bij deze prijs zijn twee volwassenen, een standaard kampeerplek, douche en elektriciteit inbegrepen.
 • Er zijn ruim 700 campings waarbij 3 kinderen (t/m 5 jaar) ook bij dit lage tarief zijn meegerekend.

Dat je op deze campings goedkoop kunt kamperen, wil niet zeggen dat je moet inleveren op kwaliteit. Alle 3000 campings worden namelijk jaarlijks geïnspecteerd door inspecteurs van ACSI om de kwaliteit te waarborgen. De campingeigenaren garanderen daarnaast ook dezelfde gastvrijheid en goede service als wanneer je er in het hoogseizoen zou boeken. Zo ben je dus weinig geld kwijt aan de overnachting en kun je genieten van goede kwaliteit.

Je kunt de CampingCard ACSI al bestellen vanaf € 10,95. Het kan zijn dat niet alle voorzieningen op de camping in het laagseizoen te gebruiken zijn. Kijk daarom altijd eerst even op de website.

Zelf koken

Op vakantie is de verleiding van al het lokale lekkers erg groot. Om een beetje binnen budget te blijven is het de kunst om voornamelijk zelf te koken en de lekkere restaurantjes links te laten liggen. Met smaakvolle lokale producten van de markt kun je ook zelf in een handomdraai iets heerlijks op tafel zetten. Daarmee kun je veel geld besparen! En stiekem gaat er niets boven entrecote van eigen barbecue, toch? In het nieuwste nummer van ACSI FreeLife, 4-2016, lees je alles over koken op de camping in de special.

Andere handige tips

Er zijn naast bovenstaande tips nog een aantal handigheidjes om in het achterhoofd te houden wanneer je goedkoop wilt kamperen:

 • Besparen begint al in de auto. Stel bijvoorbeeld de navigatie zo in dat je tolwegen vermijdt en download de Benzine-Jip voor je smartphone. Met deze app tank je altijd het voordeligst in Nederland, ideaal wanneer je in Nederland gaat kamperen of net nog even de tank wil volgooien voordat je de grens overgaat.
 • Er zit doorgaans wat prijsverschil tussen campings in toeristische plaatsjes en campings die daarbuiten liggen. Iets waar je bij het boeken ook rekening mee kunt houden!

Ken je nog iemand die voor het eerst gaat kamperen, maar die nog geen kampeeruitrusting heeft? Wijs hem of haar op de uitleenbare kampeeruitrusting van Start2Camp! Via de website van Start2Camp kun je je inschrijven voor deze unieke kans.

Heb je nog aanvullingen op deze tips of een vraag? Laat het ons weten door een reactie achter te laten.

Praat mee

 1. j
  j.plender

  hallo,

  de genoemde tarieven van 11,13,15,17 en 19 euro zijn achterhaald en nu 12.14,16,18 en 20 euro.
  dat moeten jullie toch weten ?

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Tips voor goedkoop kamperen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation