ACSI FreeLife

Menu

TestTour Dag 3: Gezinskampeerders

De familie Aikema is vroeg uit de veren op Isolino Camping Village aan het Italiaanse Lago Maggiore. Na een lange reisdag streken ze daar gisteren neer voor een eerste overnachting in Italië. Terwijl ze een broodje eten voor de caravan bereiden ze zich voor op een kennismaking met het meer.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

Voor die kennismaking heeft gids Roberta het gezin uitgenodigd om mee te gaan varen. Stipt op tijd staat de receptioniste bij de caravan om Daan, Marianne, Quinn en Lilou mee te nemen naar de jachthaven van de camping.

Samen balanceren op de boot

Quinn heeft er zin in. Hij voelt zich vandaag, na een paar dagen minder fit te zijn geweest, weer wat beter. Voor de tweejarige Quinn is het varen een feestje. Hij vindt het een uitdaging om te blijven balanceren terwijl de boot op en neer gaat op de deining veroorzaakt door voorbij varende boten. Echt druk is het op het water echter niet. ‘Dat is in het hoogseizoen wel anders’, aldus Roberta.

Terwijl de temperatuur stijgt naar een slordige 27 graden en de zon fel aan de hemel kleurt, is het op de boot voor de familie heerlijk vertoeven. ‘Dit is eigenlijk het leukste uitje dat je hier kunt bedenken. Het is op de boot heerlijk qua temperatuur’, zegt Marianne. En dankzij een overkapping zitten ze uit de zon.

Ai ai kapitein

De kapitein van de boot vaart de familie richting de Borromeïsche eilanden in het Lago Maggiore. De Borromeïsche eilanden danken hun naam aan de familie Borromeo die de eilandengroep in de zeventiende eeuw kocht. Nog altijd zijn de eilanden Isola Bella (mooi eiland, red.) en Isola Madre in hun bezit. Terwijl het gezin aanmeert bij Isola Bella is de familie Borromeo op bezoek in hun eigen paleis. Een buitenkansje, want het gebeurt maar aan aantal keren per jaar dat de familie terugkeert naar hun parels in het Lago Maggiore. Een ontmoeting blijft helaas uit. Maar Daan is onder de indruk van de jetsetsfeer die op de eilanden en langs het meer hangt. ‘Langs de kust wonen blijkbaar veel rijken die er hun tweede huis hebben. Die vliegen per helikopter af en aan’, vertelt Daan.

De boel op orde

Het paleis op Isola Bella is open voor bezoek. Maar Quinn ziet het niet zo zitten om naar binnen te gaan. Hij verkent liever al lopend het eiland en de mooie paleistuinen. Samen met Roberta steekt hij een kaarsje aan in het kerkje op het eiland. Nadat Lilou op het eiland een flesje krijgt, is het tijd om terug te varen naar Isolino Camping Village. Marianne wil graag nog een wasje draaien en de boel een beetje op orde hebben voordat ze morgen met haar man en kroost weer verder reist naar de volgende bestemming Agliano Terme in de provincie Asti.

Badderen in het Lago Maggiore

Maar natuurlijk verlaten ze de camping niet zonder te badderen in het water van het Lago Maggiore. En ook het grote zwembad met fonteinen blijft geen onbekend terrein voor Lilou, Quin en hun vader en moeder. ‘Voor ons is deze camping een beetje uit onze comfortzone, want het is groot en vrij druk. Maar je hebt er wel alles en dat is toch wel heel lekker. Ik kan me bijvoorbeeld niet herinneren dat ik ooit geld gepind heb op een camping. Als we over de camping lopen, krijgen we Quinn nauwelijks mee want overal wil hij spelen’, aldus Marianne.

Volg de hele FreeLife TestTour en houd het dossier in de gaten!

Praat mee

Praat mee: TestTour Dag 3: Gezinskampeerders

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation