ACSI FreeLife

Menu

Eindvideo ACSI FreeLife TestTour 2017

logo ACSI FreeLifeTestTour b De eerste ACSI FreeLife TestTour is nu een maandje ten einde. Tijd om terug te blikken op de reis die de verschillende teams door het Italiaanse Piëmont maakten. En uiteraard op hoe de caravancombinaties zijn bevallen. In deze eindvideo zie je een samenvatting. Ga jij in 2018 mee?

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
groepsfoto

Alle testteams op een rij

Zo maak je kennis met Team 1, de natuurliefhebbers Gerard en Alexandra de Jong uit Weert die op pad gaan met de stoere Jeep Renegade en de Eriba Touring 542. Tien dagen kamperen ze in de caravan en trekken ze door de Italiaanse regio Piëmont. Het is liefde op het eerste gezicht tussen de natuurliefhebbers en de combinatie. “Het lijkt wel alsof de auto en caravan voor elkaar gemaakt zijn!’, zegt Gerard al op dag 1. Maar zal die prille liefde ook uitgroeien tot een ware romance?

De reis van Team 2, de actievelingen Joop en Hanneke Jägers, begint in Huizen met de Fiat Tipo en caravan Bürstner Premio 420 TS. Joop is direct al te spreken over de combinatie. “De auto en caravan doen het voortreffelijk samen. De Fiat heeft een automaat en op de snelweg zet ik heerlijk de cruisecontrole aan.” Ze bestempelen de combinatie als ontzettend makkelijk en flexibel. “Handig wanneer je meerdere campings aandoet en je kamp snel weer opbreekt om ergens anders heen te gaan voor een activiteit zoals fietsen of raften.” Dat de reis van Joop en Hanneke zo abrupt eindigt door het overlijden van Joop op 9 september, ziet niemand aankomen. In overleg met Hanneke worden de beelden van het stel wel getoond.

Team 3, de Zeeuwse levensgenieters Andre en Floortje Dingemanse, neemt de Jeep Renegade met daarachter de LMC Musica 480 E mee naar Italië. Voldoet deze combinatie aan de verwachtingen van veeleisende kampeerders? De levensgenieters zijn in ieder geval direct enthousiast over de grote keuken en de auto. Andre: “Als je in de Jeep zit en je ziet dat dashboard voor je, heb je gewoon een brute, stoere kar in handen.” Floortje vindt het uiterlijk ook leuk. “Het is een mooie auto. Het smoelt.”

Voor Team 4, de gezinskampeerders Daan, Marianne, Quinn (2) en Lilou (0) Aikema gelden uiteraard andere prioriteiten. Hebben zij met de Dethleffs C’Go 495 QLS achter een Fiat Tipo de ideale gezinscombinatie gevonden? Naarmate ze langer op pad zijn, raken ze steeds meer overtuigd. Marianne: “Eigenlijk wilden we een kleinere caravan, maar daar komen we nu op terug. De ruimte binnen is fantastisch en met deze auto is het rijden geen enkel probleem. Ik zou hem zelf zo kopen!”

Stel je vragen aan de testteams

Vanaf woensdag 11 oktober staan alle caravans die getest zijn tijdens de TestTour in hal 7 op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht. ACSI FreeLife en onze partners autoconcern Fiat Group, caravan- en camperproducent Erwin Hymer Group en de Italiaanse regio Piëmont nodigen je graag uit om een kijkje te komen nemen en proef te rijden met de combinaties. Dit kan met alle combinaties behalve met de Eriba Touring.

De TestTeams zijn ook op de beurs aanwezig en vertellen graag alles over hun testervaring.
Vrijdag 13 oktober – Team 1 Natuurliefhebbers, bij de Eriba Touring 542
Zaterdag 14 oktober – Team 4 Gezinskampeerders, bij de Dethleffs C’Go 495
Zondag 15 oktober – Team 3 Levensgenieters, bij de LMC Musica 480 E

Ook een caravan of camper testen?

Lijkt het je ook wel wat, het testen van een nieuwe caravan of camper en wil jij mee in 2018? Vanaf vandaag kun je je alvast aanmelden voor de voorinschrijving. Grijp je kans en wie weet schitter jij volgend jaar tijdens een nieuwe TestTour.

Wil je nog meer lezen over de belevenissen van de teams? Bekijk dan het complete dossier.

Praat mee

  1. J

    Mag deze jeep trekgewicht 1000kg geremd wel deze eriba touring trekken?

    Reageer
    0
    0

Praat mee: Eindvideo ACSI FreeLife TestTour 2017

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht