ACSI FreeLife

Menu

Dit is het Testteam Sportievelingen 2020!

TestTour KarinthiëIn augustus gingen voor het vierde jaar op rij vier testteams op pad voor de ACSI FreeLife TestTour. Bestemming van deze editie: Karinthië. Hier in het zonnige zuiden van Oostenrijk testten ze een nieuwe Volvo met Fendt-caravan aan de haak. We stellen hierbij het vierde en laatste testteam, de Sportievelingen, aan je voor. Dit jaar zijn dat Ellen van Rijn (64) en Rob Snik (65).

Auteur
Timo de Boer
Datum
ReactiesReageer
ACSI FreeLife TestTour 2020 - Team Sportievelingen

Kunnen jullie wat meer vertellen over jullie kampeerverleden?

Ellen: “Ik heb mijn hele leven gekampeerd. Mijn ouders hadden een groente- en fruitwinkel en in de zomer werd de zaak voor drie weken gesloten. Met zes man en een vouwwagen vertrokken we dan naar Duitsland, Oostenrijk of Italië. De jongste lag op de hoedenplank. Lekker veilig, haha.” Wat ik me nog zo goed herinner is dat we aan de Fakersee stonden en naar het eilandje zwommen om bosbessen te plukken. Die mochten wij niet opeten; ze werden een paar dagen later in de winkel verkocht. Dat ging ook zo met de cantharellen die we rond de camping in Brabant vonden. Toen ik ouder was, heb ik ook met mijn zus en vriendjes gekampeerd. Met de tent, meestal naar Italië.  De fietsen gingen achterop de auto mee en.”

Rob: “Vanaf mijn tiende tot aan mijn eenentwintigste heb ik volop gekampeerd. Eerst met een vriendje en zijn familie. In een tent. Toen ik zestien was heb ik zelf een tent gekocht en heb ik met mijn toenmalige vriendin in Nederland gekampeerd. Na mijn eenentwintigste heb ik niet meer gekampeerd, totdat ik in 2008 Ellen tegenkwam.”

Flip, Gijs en Max

Rob: “In 2009 hebben we onze eerste camper gekocht, een blauwe VW Westfalia met hefdak (bouwjaar 2000). Hier hebben we een aantal leuke reizen mee gemaakt. In 2012 is Flip – zo noemden we de camper –  ingeruild voor een grijze VW California uit 2012. Deze kreeg de naam Gijs mee. Ook hier hebben we veel plezierige reisjes mee gemaakt. Aan het eind van het kampeerseizoen 2017 hebben we in Portugal een buscamper gehuurd om te kijken wat we daarvan vonden. Dit beviel ons zo goed dat we in 2018 besloten om Gijs in te ruilen voor Max: een mooie, stoere, zwarte Fiat buscamper met een Hymer Grand Canyon-opbouw met hefdak.”

Ellen: “Elke camper krijgt van ons een naam omdat we dat leuk vinden. Ook de familie neemt die namen over en vraagt bijvoorbeeld hoe de vakantie was met Max.” Rob: “Met Max zijn we heel tevreden. In vergelijking met een CW-camper heb je meer leefruimte en het comfort is beter. We kijken wel met heel veel plezier terug op de vakanties met onze VW-campers. Vooral het saamhorigheidsgevoel onder de VW-camperrijders is erg groot.

Waarom hebben jullie je aangemeld voor de ACSI FreeLife TestTour?

Rob: “Elk jaar bezoeken we de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht. In 2018 werden we op de beurs benaderd door bij de stand van ACSI FreeLife. Ze vertelden ons daar over de TestTour en dat leek ons wel wat. We namen een filmpje op en werden tot onze verbazing uit heel veel andere inzendingen geselecteerd voor de selectieavond waarop de definitieve teams worden gekozen. Omdat we op vakantie waren, konden we helaas niet bij de selectieavond aanwezig zijn. In 2019 hebben we ons daarom opnieuw aangemeld. En weer mochten we op de selectieavond komen. Dit keer hadden we gelukkig wel tijd. Met uiteindelijk het mooie resultaat dat we mogen deelnemen aan de ACSI FreeLife TestTour 2020!”

ACSI FreeLife TestTour 2020 - Team Sportievelingen

Wat is voor jullie belangrijk aan een caravan?

Ellen: “Natuurlijk of je er lekker in kunt zitten en slapen. Maar ook of je er makkelijk in kunt koken en of er voldoende bergruimte is. We vinden het fijn als je spullen niet te veel in het zicht staan.”

ACSI FreeLife TestTour 2020 - Team Sportievelingen

Hoe ziet jullie ideale dag eruit op vakantie?

Rob: “We vinden het heerlijk om rustig te starten. We zijn wel voor acht uur wakker hoor en geen echte uitslapers. Lekker ontbijten, een cappuccino drinken en daarna actief bezig zijn. We hebben behoefte aan bewegen, lekker de natuur in. Heerlijk om op de mountainbike een spannend tochtje te maken en dan aan het einde van de middag een ijsje. Of als de vijf in de klok zit, een herstelbiertje.” Ellen: “Ja, we vinden het ook zeker leuk om een terrasje te pakken. Lekker mensen kijken. Of een beetje rondkijken of shoppen in een stadje. En we gaan regelmatig uit eten.”

ACSI FreeLife TestTour 2020 - Team Sportievelingen

Naar welke bestemmingen gaan jullie het liefst?

Rob: “Italië is echt ons land. Vooral ook omdat Ellen de taal vaardig is. Dat maakt het allemaal wat makkelijker. We gaan er minimaal één keer per jaar heen. Al is het maar voor vijf dagen. Maar ook andere landen mogen we graag bezoeken. Vorig jaar hebben we bijvoorbeeld een rondrit van zes weken langs de kust van Spanje en Portugal gemaakt.” Ellen: “Als het een beetje redelijk weer is, trekken we eropuit. Naar Limburg, de Utrechtse heuvelrug, de Veluwe, maar ook de Belgische Ardennen of Duitsland. En onze mountainbikes gaan altijd mee.”

Jullie gaan op pad als testers voor ACSI FreeLife. Wat verwachten jullie van de reis?

Rob: “We vinden het heel gaaf om een caravan te testen. Daar zijn wij nog nooit mee op pad geweest. Het grote voordeel is dat je een auto bij je hebt en je ergens heen kunt rijden zonder caravan.” Ellen: “En dit jaar wilden we al naar Oostenrijk op vakantie, dus dat we nu naar Karinthië mogen, komt natuurlijk wel heel goed uit!”

ACSI FreeLife TestTour 2020 - Team Sportievelingen

Beleef Karinthië met Ellen en Rob!

Je leest uitgebreid over de avonturen van de Levensgenieters in ACSI FreeLife magazine 3-2021. Van november 2020 tot en met mei 2021 kun je genieten van alle video’s en blogs van de ACSI FreeLife TestTour in Karinthië. Alles verschijnt in het speciale dossier. De video’s vind je ook nog eens allemaal terug in onze vernieuwde YouTube-playlist! Ondertussen houden we je natuurlijk graag op de hoogte via onze nieuwsbrief en Facebookpagina. Abonneer je en vind ons leuk, dan mis je niets!

Bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Dit is het Testteam Sportievelingen 2020!

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht