ACSI FreeLife

Menu

Testteam Levensgenieters: Enny & Paul

testtourIn augustus en september vertrekken voor het derde jaar op rij vier testteams voor de ACSI FreeLife TestTour. Anders dan de voorgaande edities, zal het testavontuur in 2019 meerdere bestemmingen hebben. Twee teams gaan naar het Belgische Wallonië en twee teams naar diverse Hanzesteden in Nederland en Duitsland. Enny en Paul Kavelaar zijn dit jaar het testteam Levensgenieters. Welke kampeerervaringen brengen zij met zich mee en hoe ziet hun ideale vakantie eruit? We vroegen het ze.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
3
3
ReactiesPraat mee
Levensgenieters

Enny (67) en Paul (66) wonen in het Zuid-Hollandse Wateringen. Door de jaren heen hebben ze verschillende caravans gehad. Daarom is de aankomende TestTour, waarbij ze met een camper op pad gaan, een leuke afwisseling. En reken maar dat ze in het goede team zitten. Want uitgebreid ontbijten en ’s avonds lekker uit eten gaan is wat zij graag doen op kampeervakantie. Maar dat is nog lang niet alles.

Kunnen jullie wat meer vertellen over jullie kampeerverleden?

Paul: ”De eerste herinnering die ik heb, is dat ik als jongetje samen met mijn ouders, broers en zus in een boshut kampeerde aan een snelstromend bergriviertje in Brazilië. Dat klinkt als een heel exotische kampeerbestemming, maar ik heb daar ruim vijf jaar gewoond. Bij terugkomst in Nederland (in 1961) hebben wij met het hele gezin een jaar in een legertent gewoond in Lunteren. Mijn ouders konden namelijk eerst geen huis vinden. Daarna hebben we elk jaar met de hele familie opnieuw in die buurt met een bungalowtent gekampeerd.”

Enny: ”Toen Paul en ik trouwden en kinderen kregen, hebben wij twee keer een nieuwe Bürstner-caravan gekocht. Hier hebben we jaren mee gekampeerd, onder andere in Zuid-Engeland en in Duitsland. Daarna trokken we naar mooie campings in Frankrijk, waar we vaak een stacaravan of kant-en-klare tent boekten.”

Paul: ”Sinds 2012 hebben we een nieuwe Fendt-caravan waar we inmiddels al veel reizen mee gemaakt hebben. We zijn een aantal keren in Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland geweest. Maar ook in Nederland, op Texel of op de Veluwe bijvoorbeeld, zijn wij te vinden. Sinds 2012 zetten we de caravan op een vaste staanplaats voor een aantal maanden. Eén maand in het jaar reizen we door een land in Europa. En daarbij hebben we altijd met veel plezier gebruik kunnen maken van CampingCard ACSI.”

Waarom hebben jullie je aangemeld als testers voor ACSI FreeLife?

Enny: ”Het leek ons erg leuk, een echte uitdaging bovendien. Want wanneer ben je nu in de gelegenheid om een ander kampeervoertuig te testen? laat staan een gloednieuw exemplaar. Daarom konden we deze kans niet laten schieten. En we wilden eigenlijk altijd al een camper uitproberen.”

Waar gaan jullie nu echt op letten tijdens de reis?

Paul: ”We houden van comfort, ruimte en degelijkheid. Een goed bed is daarom ook heel belangrijk. En het gemak van een huis en auto ineen willen we weleens ervaren. Wij vragen ons af wat het werkelijke verschil is tussen een camper en een caravan tijdens een kampeervakantie. Gaan we de auto als trekker missen? Hoe staan we op de camping; op beton of op mooie grasplaatsen? En ook niet onbelangrijk: hoe gemakkelijk kun je de boel opbouwen en weer afbreken? Spannend allemaal.”

Hoe ziet jullie ideale dag eruit
op kampeervakantie?

Enny: ”Na het opstaan even een frisse douche nemen. Daarna vinden we het heerlijk om uitgebreid te ontbijten met verse broodjes en een sapje en kopje thee erbij. In de regel proberen wij in de ochtend en vroege middag boodschappen te doen of eropuit te trekken in de omgeving. Als we dan weer terug op de camping zijn, dan schenken we een lekker glaasje wijn in, uiteraard met een hapje erbij. Daarna gaan we vaak nog ergens uit eten. En om de avond goed af te sluiten, maken we graag nog even een avondwandelingetje.”

Paul: ”We houden van autorijden, vooral op mooie binnenwegen. We bezoeken graag gezellige stadjes onderweg. De grotere steden bewaren we voor aparte stedentripjes. Daarnaast bezoeken we regelmatig wijnboeren om te zien hoe zij hun wijn maken. En daar hoort natuurlijk wel een proeverij bij op z’n tijd. Regelmatig hebben we een paar flesjes mee naar Nederland genomen.”

Enny: ”We zijn ook fan van markten en musea in de regio’s waar we kamperen. Maar is er een strand in de buurt, dan kunnen wij daar ook een hele dag van genieten. Door af en toe een praatje te maken met de campingburen krijg je nog weleens goede tips. We vinden het ook fijn om na een drukke of lange reis lekker op de camping te blijven en te ontspannen met een boek of krantje.”

Hebben jullie favoriete bestemmingen?

Enny: ”Wij gaan tot nu toe alle vakanties op de bonnefooi. We starten vaak in
Duitsland, ergens onder Trier, en bekijken dan in welk land de
weersverwachting het beste is. We reizen dus naar de zon toe. Het allerliefst trekken we met de caravan door Toscane en Umbrië. En als we niet met de caravan op stap gaan, maken we ook vakantiereizen naar verre streken zoals Indonesië, de Canarische eilanden, Griekenland en Cyprus.

Paul: ”Aan het einde van dit jaar gaan we nog enkele weken naar Bonaire, waar onze zoon en schoondochter gaan trouwen. Dus dat zit er ook nog aan te komen. Maar eerst natuurlijk nog de TestTour. Het kan niet op dit jaar! ”

Wat hebben jullie met de Hanzesteden?

Paul: ”Habeant hansam suam (‘laten wij het Hanzeverbond sluiten’). Dat is ons voornemen als wij met de camper op pad gaan deze TestTour. Niet zozeer om zaken te doen natuurlijk, maar om te genieten van de steden en ook de omgeving te ontdekken.”

Enny: ”Uiteraard zijn we bekend met de meeste Nederlandse Hanzesteden. Dat is iets wat je op school leert. Maar dat er zoveel meer zijn, ook in Duitsland bijvoorbeeld, daar stonden we niet bij stil. We hebben door de jaren heen meerdere Nederlandse steden bezocht, maar niet in het licht van de Hanzesteden. Het lijkt ons ook interessant om de sfeer van de Duitse Hanzesteden te proeven. Letterlijk en figuurlijk. Want we kunnen echt genieten van de Duitse keuken.”

Wat zijn jullie verwachtingen voor de TestTour?

Paul: ”Ten eerste zijn we ontzettend blij dat we uitgekozen zijn voor deze bijzondere reis. Met name omdat we nu eens met een camper op pad kunnen en deze uitgebreid mogen testen. Wij verwachten een leuke tijd te hebben en zijn zeer benieuwd naar het reisprogramma. Ten tweede lijkt het ons gezellig om delen van de reis met het andere testteam op te trekken.”

Enny: ”Het zal een spannende onderneming worden. Voor het eerst op pad gaan met een nieuwe camper, redelijk onvoorbereid, is een extra uitdaging. Maar die gaan we graag aan. Regen of zon, het maakt ons niet uit. We gaan ervoor!

Volg de TestTour op de voet

Al zin gekregen in de ACSI FreeLife TestTour 2019? In september gaat de reis van Enny en Paul van start. Tot die tijd lees je op deze site het laatste nieuws, interessante achtergrondartikelen en meer. Met als hoogtepunt natuurlijk de video’s en artikelen van de belevenissen van de teams tijdens de TestTour. Houd deze website dus goed in de gaten om helemaal niets te missen. En volg ons natuurlijk op Facebook!

Praat mee

 1. RG
  Rianne Gorkink

  Daar zouden wij ook wel eens aan mee willen doen???

  Reageer
  0
  0
 2. TT
  Tonny Temmink

  Hallo Enny en Paul, wat leuk dat jullie ook mee gaan met de campertest. We zullen elkaar vast ergens ontmoeten onderweg. Gezellig!
  Hartelijke groet, Joop en Tonny

  Reageer
  1
  0
  1. EK
   Enny Kavelaar

   Hallo Joop en Tonny,
   Ja,erg leuk om de tour te doen.
   Wij gaan elkaar zeker ontmoeten.
   Leuk.
   Tot dan.
   Groeten,Paul en Enny

   Reageer
   0
   0

Praat mee: Testteam Levensgenieters: Enny & Paul

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht