ACSI FreeLife

Menu

Testteam Levensgenieters: Andre en Floortje

logo ACSI FreeLifeTestTour b In september vertrekken vier testteams voor de ACSI FreeLife TestTour 2017 naar de Italiaanse Piëmont om splinternieuwe caravancombinaties te testen. Maar wie zijn die testteams eigenlijk die voor ACSI FreeLife op pad gaan? We stellen graag aan jullie voor: Andre en Floortje Dingemanse, het testteam Levensgenieters!

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
header team 3

Andre (65) en Floortje (62) Dingemanse wonen in Oost-Souburg en gaan in september op pad naar Italië met een Jeep Renegade en een LMC Musica 480 E.

Bekijk de aanmeldvideo van Andre en Floortje:

Hoe lang kamperen jullie al? Kunnen jullie wat meer vertellen over jullie kampeerverleden?

Floortje: “Als klein meisje ging ik al met mijn ouders mee in een van de eerste Kip caravannetjes, het zogenaamde ei van Kip. Dat is dus al wel even!”

Andre: “Maar ook ik ga al tijden kamperen. Als tiener ging ik voor het eerst met vrienden in Nederland kamperen. Op de fiets met een tentje en slaapzak achterop.”

Floortje: “Later hebben wij als gezin vele heerlijke kampeervakanties met onze kinderen gehad.”

Welke kampeermiddelen hebben jullie inmiddels versleten?

Andre: “We begonnen met een tent, vervolgens een vouwwagen en uiteindelijk kochten we een caravan. Hiervan hebben wij in de loop der jaren al vele modellen en uitvoeringen gehad. Uiteraard met bijpassende trekauto’s. Enkele jaren geleden hebben wij een camper gekocht. Dat was een fantastische ervaring, maar wij misten toch de auto. Daarom hebben we toen weer gekozen voor de caravan.”

Wat is voor jullie als levensgenieters belangrijk aan een caravan?

Floortje: “Als rasechte levensgenieters hebben we duidelijk voor ogen hoe een caravan er voor ons uit moet zien en hoe hij moet zijn uitgerust. Zo willen we graag enkele bedden met goede matrassen. Dit geeft veel leefruimte in de caravan en alle kastjes zijn makkelijk bereikbaar. In de keuken willen we een grote, hoge koelkast met vriesvak en een oven om verse broodjes te bakken. Voor de verlichting in de voortent en bijvoorbeeld kookapparatuur vinden we een buitenaansluiting voor de elektra handig aan de voortentzijde.”

Andre: “En zo kan ik nog wel even doorgaan. Wat verder niet mag ontbreken: grote toiletruimte, boiler, degelijk hang- en sluitwerk, een kluisje, combihorren en tv-aansluiting met satelliet.”

Floortje: “Omdat de kleinkinderen ook weleens meegaan, hebben we ook een zithoek nodig die omgebouwd kan worden tot twee extra slaapplaatsen. Sowieso hechten we waarde aan een ruime en comfortabele zithoek omdat we ook in het voor- en naseizoen kamperen en dan soms gedwongen zijn om binnen te zitten door het weer.”

Hoe ziet jullie ideale dag eruit op kampeervakantie?

Andre: “De ideale dag start voor ons met een ontbijt met vers stokbrood. Dan maken we een planning voor de dag waarbij we meestal de ene dag iets gaan doen en de andere dag blijven we relaxen op de camping. Hierbij vinden wij dan een gezellig zonnetje wel een hele fijne bijkomstigheid! Het koken neemt Floortje graag voor haar rekening, liefst op de grill of bakplaat buiten. En zodra de barbecue eraan te pas komt, ga ik aan de slag. Of we kiezen ervoor om een van de vele restaurantjes in de buurt te bezoeken. We houden nu eenmaal van het goede leven.”

Hoe vaak kamperen jullie?

Floortje: “Gemiddeld gaan wij, sinds Andre met pensioen is, in totaal zo’n 13 weken per jaar op pad met de caravan.”

En hoe besteden jullie die weken? Naar welke bestemmingen gaan jullie?

Andre: “We gaan op onze tussendoortjes, meestal een lang weekend, graag in Nederland op een zogenaamde Klein & Fijn camping staan. Voor onze langere vakanties zijn Italië, Kroatië, Frankrijk, Spanje en Griekenland onze favorieten. We wonen zelf vlak bij zee en houden erg van de kust. Dus meestal kiezen we een land waar we ook aan de kust kunnen staan of langs de kust kunnen rondtrekken. Bij voorkeur met azuurblauw en kristalhelder water.”

Jullie gaan op pad als testers voor ACSI FreeLife. Wat verwachten jullie van de reis?

Floortje: “We vinden het een geweldige kans om als gebruiker een auto en caravan te kunnen testen. Het is altijd leuk dat iemand achter de tekentafel een ontwerp verzint, maar is dat ontwerp in de praktijk ook handig en goed bedacht?”
Andre: “Wij vinden het dus een geweldig goed idee dat echte kampeerders aan het woord komen. Het is ons streven om een eerlijke en positief kritische mening te vormen over hetgeen we mogen testen.”
Floortje: “Daarnaast zijn we verliefd op Italië, dus wat een prachtige kans om daar dit najaar nog eens naartoe te mogen gaan. We verheugen ons enorm op de TestTour!”

Lees ook de interviews met het testteam Actievelingen en het team Natuurliefhebbers!

Praat mee

Praat mee: Testteam Levensgenieters: Andre en Floortje

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht