ACSI FreeLife

Menu

Testteam Gezinskampeerders: Saskia, Frank, Dinand en Robin

testtourIn augustus en september vertrekken voor het derde jaar op rij vier testteams voor de ACSI FreeLife TestTour. Anders dan de voorgaande edities, zal het testavontuur in 2019 meerdere bestemmingen hebben. Twee teams gaan naar het Belgische Wallonië en twee teams naar diverse Hanzesteden in Nederland en Duitsland. De familie Van Estrik zal deze editie het testteam Gezinskampeerders vormen. Tijd voor een nadere kennismaking.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
Gezinskampeerders

Saskia (38), Frank (41) en hun kinderen Dinand (11) en Robin (9) wonen in Lienden. Ze hebben veel ervaring met kamperen met een grote caravan. Tijdens de aankomende TestTour gaan ze met een kleiner model op reis, wat even wennen zal zijn. Vooral de twee jongens zijn erg benieuwd naar alle activiteiten die ze gaan ondernemen. Want de beelden van Wallonië die tijdens de selectieavond werden getoond, beloven een spannende en actieve vakantie voor het gezin.

Kunnen jullie wat meer vertellen over jullie kampeerverleden?

Saskia: ”Onze jongste kon net een paar stapjes zetten toen wij voor het eerst kennis hebben gemaakt met het campingleven. Dat was destijds met de caravan van Franks ouders. Zo konden we uitproberen of een caravan iets voor ons was. Bij terugkomst van onze eerste campingvakantie wisten wij dat deze manier van vakantie vieren wel bij ons past. Veel buiten, lekker even weg, maar toch al je spulletjes bij de hand. Wij hebben toen een Fendt Saphir 560 gekocht. Dit is een luxe zespersoonscaravan met voldoende ruimte, een stapelbed, een rondzit, een vast bed, airco en een grote koelkast. Wij zijn in de loop van de jaren echt van het campingleven gaan houden, maar dan wel met een beetje luxe.”

Met welk kampeermiddel hebben jullie nog meer ervaring?

Frank: ”De Fendt Saphir is de enige caravan waarmee wij al die jaren op vakantie zijn geweest. Tenminste, wanneer wij kozen voor een camping als vakantiebestemming. Dit jaar hebben wij besloten om de caravan te verkopen, omdat wij er geen geschikte trekauto meer voor hebben. Door de start/overname van mijn eigen bedrijf, een autorijschool, hebben wij nu twee compacte auto’s, maar helaas geen auto meer die de zware caravan (1.700 kg) kan trekken.”

Waarom hebben jullie je aangemeld als testers voor ACSI FreeLife?

Frank: ”Eigenlijk zijn we door vrienden opgegeven. Zij wisten dat wij in de betreffende periode vrij waren en niet op vakantie zouden gaan. Aangezien we wel openstaan voor een uitdaging én kampeerervaring hebben, dachten ze dat het wel goed zou moeten komen.”

Saskia: ”En ze hebben gelijk gehad! Toen we te horen kregen dat we uitgenodigd waren voor de selectieavond, waren we al blij. En ook onze kinderen waren erg enthousiast over het idee. ‘Wat grappig om als gezin mee te kunnen doen met zo’n testavontuur’, dachten we met z’n vieren.”

Wat is belangrijk voor jullie bij een caravan?

Frank: ”Dat de auto-caravancombinatie fijn rijdt. Verder is een goed bed belangrijk. Je bent immers ook op vakantie toe aan een goede nachtrust. De indeling en de hoeveelheid ruimte zullen bij het inpakken al beoordeeld worden, want waar leg je al je spullen neer om ze zo gemakkelijk mogelijk te kunnen pakken? In de caravan die wij gaan testen, zal de treinzit omgebouwd moeten worden tot bed. Dit in tegenstelling tot onze eigen zespersoons Fendt, waarin we vaste slaapplaatsen hadden. Dus we zullen gaan testen of we overdag het bed laten liggen of dat we het weer terugbouwen naar de bank en tafel voor wat meer comfort. Die keuze zal ook afhangen van het weer.”

Hoe ziet jullie ideale dag eruit
op kampeervakantie?

Saskia: ”We zijn zeker geen vroege vogels, dus ook op vakantie doen we ’s morgens rustig aan. Mits we een uitje gepland hebben, dan zetten we wel even onze wekker. Nu de kinderen wat groter zijn, gaan ze meestal naar de bakker of supermarkt op de camping voor de broodjes. Die eten we dan op in de voortent, of wanneer het zonnetje al schijnt, onder de luifel.”

Frank: ”Vaak hebben wij onze vakantie redelijk volgepland met allerlei uitjes in de regio, dus na het ontbijt is het zorgen dat we gepakt en wel klaarstaan. Dan stappen we op de fiets of in de auto op weg naar onze bestemming van die dag. Soms eten we onderweg wat, andere keren koken we bij terugkomst op de camping een maaltijd. Na het eten is er voor de kinderen altijd nog wel tijd om mee te doen aan een avondactiviteit. En eigenlijk gaat zo’n dag waarop je gezellig weg bent met je gezin veel te snel voorbij.”

Saskia: ”De eerste avond, als de voortent opgebouwd is en de kinderen in bed liggen, pakken wij altijd het programma van de camping erbij. Dit leggen we naast onze eigen lijst met activiteiten in de betreffende regio. Zo plannen we eigenlijk onze vakantieweek vol. We kijken ook altijd naar de weersverwachting en wat de beste dag is om een fietsroute te doen. ’s Morgens vertrekken we dan ieder op onze eigen fiets, bepakt met tassen vol met lekkers voor een picknick onderweg. Meestal zoeken wij wel een camping uit met een binnenzwembad en een meertje met strandje, zodat de kinderen lekker kunnen spelen. En wanneer er toevallig een pretpark in de buurt ligt, dan besteden we daar meestal ook een dagje.”

Naar welke bestemmingen gaan jullie het liefst?

Saskia: ”Een paar jaar geleden zijn we naar Italië geweest. Ondanks dat de kinderen toen een stuk kleiner waren, hebben ze het daar nog steeds over. De laatste jaren zijn we in eigen land gebleven, maar dan wel iedere keer naar een andere uithoek. Toch trekken de provincies Drenthe en Overijssel ons het meest. De bestemming van de TestTour, Wallonië/Ardennen, stond al op ons lijstje met toekomstige vakantiebestemmingen. Dus het komt erg goed uit dat we die streek op deze manier mogen gaan ontdekken.”

Wat zijn jullie verwachtingen voor de TestTour?

Frank: ”Dat we een onvergetelijke tijd tegemoet gaan. De caravan is wat kleiner dan we gewend zijn, dat wordt wel echt een test. Onze stoere jongens zitten nu in een leuke leeftijd om de actieve activiteiten uit te proberen. Zeker omdat de Ardennen zoveel te bieden hebben. We zijn dan ook erg benieuwd wat er voor ons op het programma staat.”

Saskia: ”Tijdens de selectieavond hebben de vertegenwoordigers van Wallonië een filmpresentatie laten zien waarin van alles voorbijkwam: mountainbiken, kanoën, abseilen, oude kastelen. Daar werden Dinand en Robin (en wij natuurlijk ook) heel enthousiast van. En dat het hele avontuur op camera wordt vastgelegd, maakt het voor later des te leuker. We kijken enorm uit naar een hele leuke tijd met onze medereizigers en de medewerkers van ACSI. Succes nog met alle voorbereidingen!”

Volg de TestTour op de voet

Al zin gekregen in de ACSI FreeLife TestTour 2019? Vanaf december kun je alle video’s en artikelen van de reis van Saskia, Frank, Dinand en Robin bekijken. Tot die tijd lees je op deze site het laatste nieuws, interessante achtergrondartikelen en meer. Houd deze website dus goed in de gaten om helemaal niets te missen. En volg ons natuurlijk op Facebook!

Praat mee

Praat mee: Testteam Gezinskampeerders: Saskia, Frank, Dinand en Robin

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht