ACSI FreeLife

Menu

Testteam Gezinskampeerders: familie Aikema

In september vertrekken vier testteams voor de ACSI FreeLife TestTour 2017 naar de Italiaanse Piëmont om splinternieuwe caravancombinaties te testen. Maar wie zijn die testteams eigenlijk die voor ACSI FreeLife op pad gaan? We stellen graag aan jullie voor: familie Aikema, het testteam Gezinskampeerders!

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Daan (29) en Marianne (28) wonen samen met hun kinderen Quinn (3) en Lilou (0) in Zwartebroek en gaan in september op pad naar Italië met een Fiat Tipo SW en de kekke Dethleff’s C’go 495 QSK.

Bekijk hier de aanmeldvideo van de familie Aikema:

Hoe lang kamperen jullie al?

Marianne: “Allebei zijn we van jongs af aan met het kampeervirus besmet. Als kinderen kampeerden we al met onze ouders. Nadat we zijn getrouwd werd dit niet anders.”

Met welk kampeermiddel reizen jullie?

Daan: “Na ons huwelijk hebben we een tweedehands Outwell Wolflake 7 gekocht. Een erg grote tent voor 2 personen maar de ruimte vonden we heerlijk. Toen we Quinn voor het eerst meenamen tijdens een pinksterweekend (hij was toen 5 maanden) besloten we dat een caravan toch handiger was. De tent was ‘s nachts erg koud voor zo’n klein ventje. Voor de zomervakantie hebben we destijds een Kip ecu-line 38 gekocht. Deze caravan hebben we na de geboorte van Lilou weer verkocht. Nu gaan we op zoek naar een grotere caravan.”

Wat is voor jullie als jong gezin belangrijk aan een caravan?

Marianne: “Momenteel zoeken we naar een caravan tussen de 4.20 en 4.70 meter. Dat is voor ons de ideale maat. Groot genoeg voor vier personen om in te slapen en klein genoeg om nog lekker wendbaar te zijn op de weg. Zelf hebben we geen groot bed nodig. Onze Kip had een bed van 1.40 breed, prima. We zijn er nog niet helemaal uit hoe we onze kinderen willen laten slapen. Naast elkaar of in een stapelbed.”
Daan: “Quinn slaapt graag in het donker. Combirollo’s zijn dan ook onmisbaar voor ons. Als we het gedeelte waar de kinderen slapen kunnen afschermen met een schuifdeur, zou dat top zijn. Daarnaast heb je uiteraard ook veel profijt van een toilet voor de zindelijk wordende kinderen, serviceluiken om nog meer speelgoed op te bergen en voldoende kastruimte voor alle (kinder)kleding.”

Wat voor activiteiten ondernemen jullie allemaal op kampeervakantie?

Marianne: “Wij gaan er graag op uit. Het liefst niet al te ver weg. Auto rijden zijn we minder dol op. Zonder kinderen maakten we lange wandelingen door de bergen, maar dat is met kinderen niet meer reëel. In plaats daarvan bezoeken we gezellige stadjes, toeristische treinen, speeltuinen of andere bezienswaardigheden waar je met de kinderwagen kan komen.”

Beschrijf jullie ideale dag tijdens een kampeervakantie.

Daan: “’s Ochtends staan we op en haalt één van ons warme broodjes met Quinn. Deze eten we vervolgens met z’n allen rustig op. Ondertussen maken we een globale planning wat we die dag gaan doen. Boodschappen en uitjes worden dan pas gepland. Tussen deze ‘uitjes’ door vermaken we ons altijd prima op de camping. Even zwemmen, naar een speeltuintje of een lekker ijsje halen. ’s Avonds gaat de skottelbraai aan en verzinnen we weer een overheerlijke campingmaaltijd onder het genot van een lekker wijntje en wat drinken voor de kinderen.”

Waar gaan jullie meestal kamperen en waarom? Hebben jullie een favoriet vakantieland?

Marianne: “De laatste jaren zijn we veel naar Frankrijk vertrokken. We hebben er één jaar gewoond en we gaan nog altijd één keer per jaar terug. Daarnaast heb je zoveel verschillende gebieden dat je gerust een aantal jaar achter elkaar kunt gaan en telkens weer een nieuw gebied kunt ontdekken.”

Daan: “We gaan nu nog in het voorseizoen waardoor het lekker rustig is. Als Quinn straks naar school gaat zal dat anders worden. Ik denk dat we dan meer naar de ‘rustigere’ landen gaan zoals Slovenië, Kroatië of Tsjechië. Het is misschien een open deur, maar omdat we nu al een aantal jaar naar Frankrijk gaan en veel positieve verhalen over Italië horen, willen we nu graag zelf ontdekken waarom Italië zo bijzonder is.”

Hoe kwamen jullie erbij om je als gezin op te geven voor de TestTour?

Daan: “Wij geven Lilou ’s nachts nog een fles. Tijdens één van die nachtelijke voedingen zag ik op Facebook de oproep voor testers. Dat leek mij wel wat. Ik mailde het dus direct naar Marianne die naast me lag te slapen.”

Marianne: “Toen het mijn beurt voor de fles was, zag ik de mail en begon het balletje te rollen. Na veel brainstormsessies werd het idee geboren van ons filmpje.”

Dat heeft gewerkt, uiteindelijk zijn jullie gekozen.
Daan: “We zijn daar heel erg blij mee. Marianne vertelde het meteen aan Quinn en samen belden ze mij op om het te vertellen. Quinn die vertelde: ‘Wij gaan naar Itali.’ Het blijft een moeilijk woord…”

Lees ook de interviews met het testteam Actievelingen, het team Natuurliefhebbers en het testteam Levensgenieters!

Praat mee

Praat mee: Testteam Gezinskampeerders: familie Aikema

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation