ACSI FreeLife

Menu

Testteam Actievelingen: Joop en Hanneke

In september vertrekken vier testteams voor de ACSI FreeLife TestTour 2017 naar de Italiaanse Piëmont om splinternieuwe caravancombinaties te testen. Maar wie zijn die testteams eigenlijk die voor ACSI FreeLife op pad gaan? We stellen graag aan jullie voor: Joop en Hanneke Jägers, het testteam Actievelingen!

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
header team 2

Joop (67) en Hanneke (63) Jägers wonen in Huizen en gaan in september op pad naar Italië met een Fiat Tipo SW en de sportieve caravan Bürstner Premio 420 TS. En dit is zeker niet de eerste keer dat ze gaan kamperen.

Bekijk hier de aanmeldvideo van Joop en Hanneke:

Hoe lang kamperen jullie al? Kunnen jullie wat meer vertellen over jullie kampeerverleden?

Joop vertelt: “Even snel gerekend kamperen we al veertig jaar. Daar schrik ik zelf ook wel een beetje van! Toen we net getrouwd waren, gingen we kamperen met een tent. Toen de kinderen kwamen, we hebben er drie, moesten er meer spullen mee op vakantie. We kochten een aanhanger waarin we de kleding per kind in een doos vervoerden. En uiteraard moesten ook de overige kampeerspullen en een heleboel pamperdozen mee. Dat hebben we ongeveer vijf jaar gedaan. Daarna kochten we een vouwwagen waar we meestal mee naar Frankrijk reisden. Uiteindelijk werd ook deze te klein en schaften we onze eerste caravan aan. De kinderen gingen mee op vakantie, maar sliepen in bijzettentjes. Inmiddels hebben we onze derde caravan en gaan we weer met z’n tweetjes op pad.”

Wat is voor jullie als actievelingen belangrijk aan een caravan? Voldoet jullie huidige caravan nog?

Hanneke: “Belangrijk voor ons aan een caravan is de veiligheid, slapen van de grond, het comfort en het gemak van opzetten. Vooral dat laatste vinden we belangrijk omdat we niet altijd lang op een plek blijven en veel activiteiten ondernemen. Ook moeten de fietsen eenvoudig mee kunnen.”

Joop: “Onze huidige caravan voldoet uitstekend voor twee personen, alleen komen er telkens weer nieuwe modellen. Vandaar dat het testen van een caravan voor ons mede belangrijk is.”

Hoe ziet jullie ideale dag eruit op kampeervakantie?

Hanneke: “Onze ideale dag tijdens een kampeervakantie is rustig opstaan, dan ontbijten en vervolgens kijken wat we gaan doen.”
Joop: “De activiteiten die wij ondernemen op een kampeervakantie kunnen uiteenlopen. Van wandelen, fietsen, zwemmen, cultuursnuiven en uitstapjes maken tot andere mensen ontmoeten.”

Waar kamperen jullie zoal?

Joop: “Wij kamperen zowel in Nederland als ergens anders in Europa. We hebben inmiddels al de nodige landen bezocht. Dit jaar zijn we naar Kroatië geweest, een fantastisch land. Ontzettend veelzijdig: je vindt er natuur, mooie steden en strand.”

Hanneke: “We hebben geen favoriet vakantieland. We kijken wat er op ons pad komt en houden van steeds een andere omgeving.”

Hoe vaak per jaar kamperen jullie?

Hanneke: “Gemiddeld zijn we per jaar zo’n vijf weken met de caravan onderweg. Dit zijn langere reizen maar ook altijd een paar midweken om te wandelen. Zo hebben we al het Pieterpad, het Hollands Kustpad en het Pelgrimspad gelopen. Op dit moment zijn we bezig met het Noaberpad, op de Nederlands-Duitse grens.”

Jullie zijn gekozen als testteam. Hoe reageerden jullie op dit nieuws?

Joop: “De oproep voor de Testtour zagen we in ACSI FreeLife magazine. Direct waren we enthousiast. We zijn echte actieve kampeerders en willen ons steentje bijdragen aan dit project. We zijn meteen aan de slag gegaan met een video.”

Hanneke: “Het is fantastisch dat we zijn gekozen. We zijn blij verrast. We gaan niet achter de geraniums zitten maar een geweldige tour tegemoet!”

Op de hoogte blijven van al het nieuws over de ACSI FreeLife TestTour 2017? Houd de Facebookpagina in de gaten en natuurlijk onze website.

Lees ook de interviews met het testteam levensgenieters en het team natuurliefhebbers!

Praat mee

Praat mee: Testteam Actievelingen: Joop en Hanneke

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht