ACSI FreeLife

Menu

Testteam Actievelingen: Henriëtte en Erwin

testtourIn augustus en september vertrekken voor het derde jaar op rij vier testteams voor de ACSI FreeLife TestTour. Anders dan de voorgaande edities, zal het testavontuur in 2019 meerdere bestemmingen hebben. Twee teams gaan naar het Belgische Wallonië en twee teams naar diverse Hanzesteden in Nederland en Duitsland. Henriëtte en Erwin van der Louw gaan dit jaar voor ons op pad als testteam Actievelingen. Tijd voor een nadere kennismaking.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
Actievelingen

Henriëtte (54) en Erwin (53) komen uit het waterrijke Vinkeveen. Naast partners zijn ze ook collega’s. Hun gezamenlijke passies voor kamperen en actief zijn, gaan goed van pas komen tijdens de aankomende TestTour. Want met een vol programma zullen zij niet veel stil zitten in Wallonië. En dan mogen ze ook twee weken een splinternieuwe auto-caravancombinatie testen, dat is nog eens een mooi vooruitzicht!

Kunnen jullie wat meer vertellen over jullie kampeerverleden?

Henriëtte: ”Mijn eerste kennismaking met kamperen was op mijn zesde, toen ik met mijn ouders, twee zussen en broer de vakantie doorbracht in een bungalowtent in Beekbergen. Dat kamperen een avontuur is, werd al snel duidelijk na de eerste grote regenbui. De tent bleek hier niet tegen bestand. Toen hebben we her en der maar pannetjes neergezet om het water op te vangen. Het mocht de pret niet drukken. Ook heb ik een paar keer in een tent in de achtertuin geslapen. Mijn moeder liet de hele nacht de achterdeur van het slot zodat ik naar binnen kon als het mij te spannend zou worden.”

”Op mijn negentiende heb ik met mijn ex-man Raymond rondgetrokken. We reden met de auto van zijn vader en kampeerden in een tweepersoonstentje. We kwamen uiteindelijk uit in Marseille, waar ik zo’n heimwee kreeg dat we de volgende dag naar Bordeaux zijn gereden, in de auto overnacht hebben en de volgende ochtend rechtstreeks weer naar huis zijn gereden.”

”Ook met de kinderen hebben we veel gekampeerd, bijvoorbeeld in een tent in een duin op Texel. Daar ging het toen zo flink stormen en onweren, dat we midden in de nacht met z’n allen in het dichtstbijzijnde toiletgebouw zijn gaan schuilen.”

”We hebben ook een vouwwagen geprobeerd, die kochten we destijds voor 350 gulden. Omdat ik graag alles bij de hand heb op vakantie, gingen er heel veel spullen mee. Dat kon namelijk gemakkelijk boven op die Alpenkreuzer. Maar ik had me iets verkeken op de reis en (bleek later) op de locatie. We deden er veel langer over dan gedacht. Toen we eindelijk laat in de middag aankwamen op de camping (lees: boomgaard) in het Zuid-Franse Ispagnac, viel het even tegen dat we eerst alles van de vouwwagen af moesten laden. Ook het kamperen in een boomgaard was niet wat ik voor ogen had. De vouwwagen was nogal een oud model met allerlei ‘ingangen’, waar beestjes (zoals oorwurmen) naar binnen kropen. Bij thuiskomst heb ik de vouwwagen meteen op Marktplaats gezet en diezelfde middag nog verkocht voor hetzelfde bedrag als we ervoor betaald hadden.”

En na jullie avonturen met de tent en vouwwagen?

Henriëtte: ”Toen was het was tijd voor wat anders, iets met meer comfort. Het werd uiteindelijk een LMC-caravan. Het kopen ervan is wel een grappig verhaal. Op zaterdagmiddag 16.15 uur kwamen we bij de dealer. Daar bleek dat ze om 17.00 uur sloten. Omdat we het niet echt zagen zitten om onverrichter zake weer naar huis te gaan, besloten we ons op te splitsen. Het plan was om heel hard te roepen als we een geschikte caravan tegen het lijf zouden lopen. Bij veel modellen was gelijk duidelijk dat ze niets voor ons waren. Maar bij de LMC wisten we gelijk: dit is ‘m! De caravan had een leuke rondzit en een prachtig kersenhouten interieur. De koop was snel gesloten. Met deze caravan hebben we een aantal mooie vakanties beleefd, onder andere in Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland.”

Erwin: ”Een aantal keer hebben we een stacaravan gehuurd, in Frankrijk en in Kroatië. En we zijn met onze kinderen met een camper naar Zuid-Duitsland en Kroatië geweest. Een camper vinden wij ook echt super. We stonden in Kroatië eens een hele dag in de file maar konden gewoon eten en drinken pakken en naar het toilet. Heel prettig. En in 2015 zijn we met een camper langs de westkust van Amerika gereden, wat een superervaring was dat!

Henriëtte: ”Dit jaar waren we ons aan het oriënteren om een camper te huren om bij mijn zoon in Spanje langs te gaan. Omdat campers vrij prijzig zijn, kwam ik met het idee om een caravan te huren. Daar was Erwin geen voorstander van. Hij heeft er geen ervaring mee, maar heeft het vermoeden dat het erg langzaam en minder comfortabel reizen is. Daarom vind ik het echt een stunt dat wij mee mogen met de ACSI FreeLife TestTour 2019. Ik denk dat Erwin na het testavontuur een andere mening zal hebben …”

Waarom hebben jullie je aangemeld als testers voor ACSI FreeLife?

Erwin: ”Eigenlijk voor de lol, want we hadden nooit gedacht dat wij zouden worden uitgekozen. Er stond een heel aardige vrouw op de KCJ (Kampeer & Caravan Jaarbeurs) die vroeg of we een filmpje wilden opnemen om daarmee kans te maken op een gratis vakantie. Dat hebben we gedaan, maar het filmpje hebben we niet meer teruggekeken. We dachten namelijk dat het erg suf was. Blijkbaar toch goed genoeg om uitgenodigd te worden voor de selectieavond.”

Wat is belangrijk voor jullie bij een caravan?

Henriëtte: ”Ik ga vooral letten op het gebruikersgemak. Hoe liggen de matrassen, is er genoeg ruimte in de caravan en is het sanitair goed schoon te houden? Maar ook: is het een gezellige caravan, hoe is de binnenverlichting? Erwin zal vooral letten op het weggedrag van de caravan en de aansluitingen op de auto en andere technische aspecten.”

Hoe ziet jullie ideale dag eruit
op kampeervakantie?

Erwin: ”We worden uitgerust wakker en gaan na de ochtendopfrisbeurt lekker ontbijten. Als het weer het toelaat, eten we buiten. Na het ontbijt plannen we wat we die dag willen doen. Het liefst maken we een mooie wandeling in de bergen. Na het wandelen doen we boodschappen en halen we wat te eten voor ‘s avonds. Daarna lopen we nog een rondje over de camping, nemen we een laatste drankje en gaan we naar bed.

Henriëtte: ”Ja, wandelen is favoriet bij ons. Maar de omgeving verkennen doen we ook wel met de fiets of de auto. En als het kan, huren we een kano. Marktjes en unieke winkeltjes bezoeken staat ook altijd wel op het programma. Daar vind je vaak de leukste souvenirs.”

Naar welke bestemmingen gaan jullie het liefst?

Erwin: ”Wij gaan graag naar de bergen. Zuid-Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Slovenië, Italië, Noorwegen, Kroatië; noem maar op! We willen graag een keer naar Georgië, Nieuw-Zeeland, Canada en Bali. Nog genoeg plekken waar we samen mooie reizen kunnen maken.”

Wat zijn jullie verwachtingen voor de TestTour?

Henriëtte:” Dat we verrast worden! Zowel door de auto-caravancombinatie als door de omgeving. Ik hoop dat Wallonië ons zo goed bevalt dat we er weer een vakantiebestemming bij hebben. Nu weten we namelijk  niet echt wat we kunnen verwachten. En het zou fantastisch zijn als de caravan Erwin zo goed bevalt, dat we er ook een accommodatie bij hebben. Spannend allemaal.”

Volg de TestTour op de voet

Al zin gekregen in de ACSI FreeLife TestTour 2019? Vanaf december kun je alle video’s en artikelen van de reis van Henriëtte en Erwin bekijken. Tot die tijd lees je op deze site het laatste nieuws, interessante achtergrondartikelen en meer. Houd deze website dus goed in de gaten om helemaal niets te missen. En volg ons natuurlijk op Facebook!

Praat mee

Praat mee: Testteam Actievelingen: Henriëtte en Erwin

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht