ACSI FreeLife

Menu

Telefoonhouders getest

Niets vervelender en gevaarlijker dan een telefoon die in elke bocht door de camper of auto vliegt. Met zuignappen, kliksystemen, magneten of plakstrips houd jij je smartphone op z’n plaats. ACSI FreeLife helpt je op weg door het ruime aanbod aan telefoonhouders.

Auteur
Sander Cox
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
Telefoonhouders getest

Met je mobiele telefoon in een houder kun je navigeren, muziek streamen of handsfree bellen onder het rijden. Maar wie de termen telefoonhouder auto googelt, raakt al snel het spoor bijster. ACSI FreeLife heeft het aanbod doorgeworsteld en negen modellen geselecteerd om te testen.

Manier van bevestiging

Om te beginnen kunnen we een onderscheid maken in de manier waarop  je telefoonhouders bevestigt. Modellen met een zuignap zuigen zich vast aan de voorruit. In tegenstelling tot een auto zit deze in een camper vaak vrij ver van de bestuurder af. De houder is dan lastig bereikbaar en beperkt het gezichtsveld, ook al is het maar een beetje. Daarnaast is van zuignappen bekend dat ze bij extreme hitte en direct zonlicht niet goed blijven plakken. In de test concentreert het testteam zich dan ook op de zuigkracht en de kwaliteit van deze houders.

Klemmen en kleven

Andere modellen in de test beschikken over een klemmechanisme waarmee ze op de blazers in het dashboard kunnen worden bevestigd. Ook hier besteedt het testteam vooral aandacht aan hoe sterk het klemmechanisme is en hoe stevig de houder op de ventilatieopening zit. Tegelijkertijd moet de ventilatie bruikbaar blijven, dus de houder mag de opening niet volledig afdekken.

Daarnaast mogen de klepjes om de richting van de luchtstroom te bepalen niet naar beneden zakken door het gewicht van de telefoonhouder. Aan de ventilatieopeningen in de nieuwste campermodellen van de Ducato, Boxer, Jumper en die van de Sprinter en de Crafter kan probleemloos een telefoonhouder bevestigd worden.

Telefoonhouder op het dashboard

Als het ventilatiesysteem in een ouder model camper niet geschikt is voor een houder, bestaat nog de mogelijkheid om een ​​houder te kiezen die op het dashboard geplakt moet worden. Als je daarvoor kiest, realiseer je dan dat je zo’n houder niet van het ene voertuig naar het andere kan verplaatsen, zoals van de auto naar de camper. Eenmaal bevestigd moet de houder op zijn plaats blijven. Bovendien geldt dat hoe gladder het dashboard is, des te groter de kleefkracht van de bevestigingsstrip is.

Testoordeel

Benieuwd waar het testteam nog meer op heeft gelet en hoe de verschillende telefoonhouders scoren? In ACSI FreeLife 2-2018 lees je het uitgebreide testoordeel en kom je er achter welke teefoonhouder bij jouw auto of camper past.

bestel magazine

Praat mee

 1. TS
  TC Steggerda

  Waar koop ik in Nederland de koop tip Wicked Chili dual fan adapter telefoon houder?

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Telefoonhouders getest

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation