ACSI FreeLife

Menu

Start Caravan Salon Düsseldorf week uitgesteld

De organisatie van de Caravan Salon Düsseldorf heeft vanwege de coronamaatregelen in Duitsland besloten de start van de beurs een week op te schuiven. De Duitse overheid en deelstaten hebben gezamenlijk bepaald dat grote evenementen tot eind augustus verboden zijn. De grootste kampeerbeurs, waar ook veel Nederlandse kampeerders graag naar toe gaan, vindt nu plaats van 5 tot en met 13 september 2020.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
Caravan Salon Düsseldorf

Maatregelen

De nieuwe datum is tot stand gekomen in nauw overleg met het Caravaning Industrie Verband (CIVD), diverse grote exposanten en veel andere partners van de beursorganisatie. De beslissing is gebaseerd op de meest recente informatie die op dit moment beschikbaar is in Duitsland. Er bestaat een kans dat er door de veranderende dynamiek en de onvoorspelbaarheid van de pandemie er nog andere maatregelen moeten worden getroffen.

Safety first

“De veiligheid en gezondheid van onze bezoekers, exposanten en medewerkers is, natuurlijk, onze hoogste prioriteit bij het aankomende event”, benadrukt Werner M. Dornscheidt, voorzitter en CEO van de Messe Düsseldorf. Er worden geschikte voorzorgsmaatregelen genomen en afgestemd met de CIVD.” Daarbij wordt gekeken naar hygiëne, medische zorg.  “We houden nieuwe ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en staan direct in contact met de lokale autoriteiten. Dit houdt in dat we nieuwe bevindingen snel kunnen delen en maatregelen daarop snel kunnen worden aangepast.”

Aanpassingen beursconcept

Er wordt ook gekeken naar aanpassingen aan het beursconcept die passen binnen de huidige maatregelen. Het Caravaning Industrie Verband is blij met deze beslissing: “De Caravan Salon is niet alleen ’s werelds grootste consumentenbeurs voor vrijetijdsvoertuigen en accessoires, maar ook het belangrijkste business to business evenement voor de kampeerindustrie”, aldus algemeen directeur Daniel Onggowinarso.

Reizen naar Duitsland

Op het moment van schrijven is nog niet duidelijk wanneer toeristen weer welkom zijn in Duitsland. Naar verwachting is het na 1 juni wellicht wel weer mogelijk om te kamperen in Duitsland. Op de speciale Corona-pagina van Europa’s campingspecialist ACSI lees je de meest actuele regels.

Praat mee

Praat mee: Start Caravan Salon Düsseldorf week uitgesteld

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht