ACSI FreeLife

Menu

Testteam Sportievelingen op pad met veilige Volvo V60

TestTour KarinthiëRob en Ellen genieten van hun verblijf in Karinthië. De bergwandeling was erg geslaagd en ook de komende dagen staan er leuke activiteiten op het programma. Vandaag hebben ze hun boeltje gepakt op Schwimmbad Camping Mössler en gaan ze op weg naar de Ossiacher See. Dat doen ze met de Volvo V60 B4 Mild Hybrid, hun trekauto tijdens de TestTour. Hoe bevalt deze Zweedse bolide? Ze vertellen je het graag!

Auteur
Jeroen Timmermans
Datum
ReactiesReageer
Volvo V60 B4

Volvo V60: veilig voor jezelf …

Rob valt gelijk met de deur in huis. ”Nou, het is echt een cadeautje om hiermee te rijden”, zo begint hij het juryrapport. ”Heel veel elektronische snufjes die erop zitten.” Snufjes zijn natuurlijk leuk, maar ze moeten wel iets toevoegen. In het geval van de Volvo is het vooral de veiligheid die steeds weer terugkomt. Met de camera’s op de auto zit je als caravankampeerder lekker rustig in je stoel, want je ziet alles. Rob: ”Dat is echt ongelooflijk veilig voor jezelf. Ik kan ‘m bijna tot op de trekhaak eraan koppelen.”

… en veilig voor anderen!

Maar daar blijft het niet bij, want ook aan de veiligheid van anderen is gedacht. Zo kun je instellen dat je afstand tot je voorganger houdt en dat er automatisch geremd wordt. Rijhulpsystemen waar je blij van wordt, zeker met een zware caravan op de trekhaak. Het navigatiesysteem valt ook in de smaak bij de sportievelingen. En dat wil wat zeggen, met Ellen op de bijrijdersstoel. ”Ik ben meestal beter dan de navigatie die erin zit, ik weet het altijd beter. Maar met deze zou het weleens kunnen zijn dat de navigatie wint”, moet ze toegeven.

We zien dat de krachtige Volvo de sportievelingen moeiteloos door het bergachtige Karinthië loodst. Toch is er een minpuntje. Ellen: ”Hij verbruikt wel aardig, maar dat zal ook komen door de caravan.” Als ze op de volgende camping zijn aangekomen, steken ze weer even de handen uit de mouwen. De Fendt afkoppelen, pootjes uitdraaien en de boel waterpas zetten. Daarna is het tijd voor een wijntje met wat lekkers erbij. Proost!

Beleef Karinthië met ons mee!

Je leest uitgebreid over de avonturen van de sportievelingen in ACSI FreeLife magazine 3-2021. Tot en met mei kun je genieten van alle video’s en blogs van de ACSI FreeLife TestTour in Karinthië. Alles verschijnt in het speciale dossier. De video’s vind je ook allemaal terug in onze vernieuwde YouTube-playlist! Ondertussen houden we je natuurlijk graag op de hoogte via onze nieuwsbrief en Facebookpagina. Abonneer je en vind ons leuk, dan mis je niets!

Bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Testteam Sportievelingen op pad met veilige Volvo V60

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht