ACSI FreeLife

Menu

Skiën in het voorjaar

Nog steeds niet moe van de winter? Dan heeft de redactie van ACSI FreeLife 5 wintersportbestemmingen voor je waar je in het vroege voorjaar nog terecht kunt.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Eind maart ligt een kampeervakantie in de sneeuw meer voor de hand dan buiten een wintersportgebied. Alleen heel zuidelijk in Europa kun je dan op een camping terecht, terwijl er in de wintersportgebieden nog steeds veel sneeuw ligt.

De laatste sneeuw

Je hoeft in het vroege voorjaar ook geen bergen van minstens 3000 meter hoog te kiezen om verzekerd te zijn van sneeuw. Moderne kunstsneeuwtechnieken gedurende de koude maanden verzekeren ook in maart nog heel goede pistes, terwijl de dalen vaak al sneeuwvrij zijn en de krokussen, narcissen en sneeuwklokjes daar in bloei staan. De toegangswegen naar de verschillende bestemmingen zijn in deze tijd bovendien ijsvrij.

Uiteraard wordt vooral in de grotere skigebieden de natuur een handje geholpen. Het seizoen loopt hier vaak tot in april. Maar de kleinere skigebieden staan eveneens hun mannetje en zijn vaak ook minder druk.

Hoge sneeuwzekerheid

De redactie heeft vijf gebieden met een hoge sneeuwzekerheid geselecteerd. Keiharde garanties kunnen we helaas niet geven.

Tip 1

Oberwiesenthal/Ertsgebergte

Fichtelberg – Duitsland
Wanneer het weer geen kuren vertoont, kun je zelfs eind maart nog skiën in het gebied rond de 1215 meter hoog liggende Fichtelberg. Dit hoogste punt van oostelijk Duitsland markeert dankzij de sneeuwzekerheid een van de belangrijkste wintersportcentra van onze oosterburen.

Tip 2

Reutte/Tirol

Hahnenkamm – Oostenrijk
Direct achter de eerste hoge bergketen van de Allgäuer Alpen ligt het Oostenrijkse vakantiegebied Reutte. Een wintervakantie biedt hier veel afwisseling en je bent er echt weg van het leven van alledag.

Tip 3

Mayrhofen/Zillertal

Ahorn en Penken – Oostenrijk
In de skigebieden Ahorn en Penken van Mayrhofen in het dal van de Ziller komen wintersportliefhebbers ook in het vroege voorjaar aan hun trekken. Een groot deel van de 159 pistekilometers heeft dan nog sneeuw. Met de grootste gondel van Oostenrijk zweven skiërs in een paar minuten naar de top van de Ahorn.

Tip 4

Saalbach/Salzburger Land

Saalbach Hinterglemm – Oostenrijk
Met 200 kilometer pistes voor alpineskiërs en snowboarders bewijst Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang zich als een allround wintersportgebied. Het toerskiën, waarbij geen gebruik wordt gemaakt van skiliften, is hier erg in trek.

Tip 5

Toggenburg/Ostschweiz

Churfirsten – Zwitserland
Tussen het Säntisgebergte en de zeven Churfirsten in kanton St. Gallen in het noordoosten van Zwitserland ligt Toggenburg. In dit hooggelegen dal vind je de nog niet erg bekende wintersportplaatsjes Wildhaus, Unterwasser en Alt St. Johann.

In het januari nummer van ACSI FreeLife lees je meer over deze vijf skigebieden met hoge sneeuwzekerheid. Ook worden er per gebied een aantal campings gepresenteerd waar je kunt overnachten.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Skiën in het voorjaar

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation