ACSI FreeLife

Menu

Sanitairgebouwen mogen per 15 juni open

Goed nieuws voor Nederlandse campings. Volgens de planning van het kabinet zouden gemeenschappelijke sanitairgebouwen per 1 juli weer open mogen. Maar volgens Haagse bronnen is die termijn met twee weken vervroegd en mogen de toiletten en douches op campings in Nederland per 15 juni weer open.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
toiletgebouw_vakantiepark Stoetenslagh

Er is nog wel een klein voorbehoud. Het Outbreak Management Team moet het besluit namelijk nog wel goedkeuren. Vanaf 15 juni zijn buitenlandse toeristen weer welkom in Nederland. Daarom is het volgens branchevereniging Hiswa-Recron, die ruim 900 kampeerbedrijven vertegenwoordigt, logisch om de heropening van de sanitairgebouwen hiermee gelijk te trekken.

Lobby Hiswa-Recron

De branchevereniging van de reissector lobbyt al langer om de sanitairgebouwen op Nederlandse campings eerder open te stellen. De lobby van de Hiswa-Recron begon begin mei. met de eis om de gezamenlijke toiletten en douches per Hemelvaart (21 mei) open te stellen. 

Privé-sanitair

Voorlopig ben je op Nederlandse campings dus nog afhankelijk van privé-sanitair. Nieuwsgierig hoe het is om tijdens je kampeervakantie afhankelijk te zijn van eigen sanitair? In ACSI FreeLife 5-2020 die vanaf 25 juni in de winkel ligt, staan we hier uitgebreid bij stil.

Praat mee

Praat mee: Sanitairgebouwen mogen per 15 juni open

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht