ACSI FreeLife

Menu

Run op campingboekingen na corona versoepeling

Wie dit seizoen zeker wil zijn van een kampeerplek op een Nederlandse camping, kan maar beter snel gaan boeken. Sinds de laatste persconferentie van het kabinet zit het aantal boekingen weer aanzienlijk in de lift. Dat blijkt uit een rondvraag van ACSI FreeLife bij verschillende Nederlandse campings.

Auteur
Sander Cox
Datum
2
2
ReactiesPraat mee
campings corona

Minister-president Mark Rutte maakte woensdagavond 6 mei bekend dat voorzieningen zoals het sanitairgebouw naar verwachting per 1 juli 2020 op Nederlandse campings en vakantieparken weer open mogen. Sinds dat nieuws bekend werd, bespeuren de ondervraagde campings een flinke omslag.

Run op reserveringen

“Sinds het nieuws van Rutte is er een grote run op reserveringen, men wil massaal op vakantie in eigen land”, constateert Wouter van der Meer van camping De Zandstuve in Rheeze. “Binnen een halfuur na de persconferentie van Rutte had ik al zes reserveringen binnen”, vertelt Herre Boskma van camping De Zilveren Maan in De Westereen (Friesland).

Bij Europa’s campingspecialist ACSI is het niet anders. Woensdagavond 6 mei kwamen er meer campingboekingen via Eurocampings.nl binnen dan het aantal boekingen in een hele week. Hierbij is gekeken naar de periode waarin de maatregelen van kracht zijn.

Hemelvaart en Pinksteren

Tegelijkertijd zien de campings met dit nieuws een groot deel van hun inkomsten verloren gaan omdat de nieuwste maatregelen nog niet gelden voor het Hemelvaart- (21-24 mei) en Pinksterweekend (30 mei-1 juni). Vooralsnog mogen Nederlandse campings wel open op voorwaarde dat kampeerders beschikking hebben over eigen sanitair.

‘Juni is onze topmaand’

Bij Kampeerterrein Buitenduin in Schoorl balen ze van het feit dat de nieuwe richtlijn niet al per 1 juni ingaat. “Juni is voor ons, net als voor veel andere camping in deze regio, de belangrijkste inkomstenmaand”, benadrukt Ingrid van Vierzen. “Wat ons betreft kan het sanitairgebouw nu al open. Daarvoor hebben we de corona richtlijnen van de Recron-Hiswa (branchevereniging van de recreatiesector red.) al opgevolgd.”

‘Sanitair kan nu al open’

Daar wringt ook de schoen bij Wouter van der Meer van camping De Zandstuve. “Wij hebben het gevoel dat de sanitairgebouwen makkelijk nu al op een verantwoordelijke manier open kunnen. Om ervoor te zorgen dat de kampeerders zich aan de anderhalve meter regel houden, kun je bijvoorbeeld looplijnen uittekenen of toiletgebouwen unisex verdelen.”

Pas op de plaats in tijden van corona

De aangekondigde versoepeling voor campings en vakantieparken per 1 juli gaat alleen door als het coronavirus onder controle blijft. Daarom is de komende tijd voorzichtigheid geboden, waarschuwt Ralf Driesen van Eurocamping Vessem. “We moeten er met alle campinghouders op blijven hameren dat we alle maatregelen in acht blijven nemen om te voorkomen dat we straks weer terug bij af zijn en de versoepeling per 1 juli niet door kan gaan. Dan loopt ook de zomervakantie in de soep en gaan er nog veel meer klappen vallen. Dat moeten we te allen tijden voorkomen.”

Sanitair alternatief

Duurt 1 juli jou te lang en wil je er voor die tijd op uit trekken maar heb je geen eigen sanitair? Met de toilettent kun je voorlopig corona proof kamperen. De toilettent, die is ontwikkeld door Reda Zeilmakerij en Umefa, kun je naar eigen wens uitbreiden met Porta Potti én douche.

Hoe gaan campings om met corona?

Benieuwd hoe verschillende campings en campingketens in Europa zich voorbereiden op een heropening van het kampeerseizoen? In ACSI FreeLife 4-2020, die op dinsdag 12 mei bij de abonnees op de deurmat ploft, kom je er achter wat er allemaal speelt en welke creatieve maatregelen er worden genomen.

Bestel ACSI FreeLife 4-2020

Praat mee

 1. JB
  Jan Broekhof

  Douchen eens in de drie dagen of vaker is toch wel wenselijk. Voor campers geen probleem. Kleine campers ? Het blijft kamperen.

  Reageer
  0
  0
 2. t
  theoreinerink@hotmail.com

  Heb zelf een caravan met sanitaire voorzieni gen en uiteraard warm water. Zie geen problemen om daarmee op een camping te staan mits de plaatsen ver genoeg uit elkaar liggen. Fietsen en wandelen hoeft geen probleem te zijn. Derhalve al geboekt op Nederlandse camping. Nederland kent mooie gebieden en uitstekende campings.

  Reageer
  2
  0

Praat mee: Run op campingboekingen na corona versoepeling

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht