ACSI FreeLife

Menu

Rob en Joke volop verwend op de Weissensee

TestTour KarinthiëHet kan niet op voor onze levensgenieters! Eerder maakten ze al een ontspannen roeitochtje op de Millstätter See, vandaag zoeken ze weer het water op. Ditmaal ontdekken ze de Weissensee, de helft kleiner, maar minstens zo mooi. Eerst varen ze mee op een rondvaartboot, daarna wandelen ze een stukje langs de oever en dan komt het hoogtepunt van de dag: een luxe lunch op een bijzonder vlot.

Auteur
Jeroen Timmermans
Datum
ReactiesReageer
Weissensee

We ontmoeten Rob en Joke op een rondvaartboot. Deze doet dienst als een soort veerboot. Steeds legt-ie ergens anders aan om mensen aan boord te nemen en weer uit te laten stappen. Zo krijgen de levensgenieters een goed beeld van de hele Weissensee en de natuur eromheen. Rob: ”We blijven maar kijken, en iedere keer hoor je weer wat nieuws over de omgeving.” Er is trouwens ook een Nederlandse connectie met het meer. “Hier wordt de alternatieve Elfstedentocht gehouden. Al die Nederlandse fanatiekelingen die gaan naar de Weissensee. Dat gebeurt al zo’n 25 jaar”, weet Joke ons te vertellen.

Verwennerij op de Weissensee

Na een tijdje op het water te zijn geweest, is het tijd om het meer vanaf de kant te bewonderen. De levensgenieters zetten daarom voet op vaste bodem voor een ontspannen wandeling langs de bosrijke oever. Rob is druk in de weer met zijn camera om de mooiste kiekjes te schieten. Dat is in het prachtige Karinthië natuurlijk een koud kunstje, maar toch neemt hij zijn tijd. Joke is dat na een huwelijk van 43 jaar wel gewend: ”Mijn leven bestaat uit wachten. Rob ziet altijd mooie plekjes overal. Story of my life.

Dan kan de camera opgeborgen worden, want er staat een lunch op het programma. De locatie? Een groot vlot waarmee vroeger gras werd vervoerd. Tegenwoordig is het te huur. Een schipper vaart je dan rond over de Weissensee, terwijl je zelf geniet van lekkere hapjes. Onder andere verse vis die hier gevangen is. Nou, daar weten deze smulpapen wel raad mee! De beelden zijn al jaloersmakend, maar Rob zegt het toch nog maar even voor de duidelijkheid: ”Ik hoop dat iedereen dit een keer gaat doen. Fantastisch!”

Beleef Karinthië met ons mee!

Je leest uitgebreid over de avonturen van de levensgenieters in ACSI FreeLife magazine 2-2021. Tot en met mei kun je genieten van alle video’s en blogs van de ACSI FreeLife TestTour in Karinthië. Alles verschijnt in het speciale dossier. De video’s vind je ook allemaal terug in onze vernieuwde YouTube-playlist! Ondertussen houden we je natuurlijk op de hoogte via onze nieuwsbrief en Facebookpagina. Abonneer je en vind ons leuk, dan mis je niets!

Bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Rob en Joke volop verwend op de Weissensee

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht