ACSI FreeLife

Menu

Rob en Ellen zweten tijdens mountainbike-clinic

TestTour KarinthiëZoals je al eerder kon lezen, zijn onze sportievelingen Rob en Ellen dol op hun mountainbikes. Ze gaan zelfs nooit op vakantie zonder! Daarom was wel toepasselijk om ook in het bergachtige Karinthië een tochtje te maken. Maar voordat ze dat doen, leren ze nog even de fijne kneepjes van het vak tijdens een echte clinic!

Auteur
Jeroen Timmermans
Datum
ReactiesReageer
mountainbike sportievelingen

”We gaan ervoor”, zegt Rob als hij de auto bij Bike World Nassfeld parkeert. Hij en zijn vrouw hebben hun fietskleding al aan en helm in de hand. ”Vandaag een mountainbikeclinic”, vervolgt hij. ”Helemaal geweldig!” Natuurlijk gaan ze genieten, maar er moet ook flink gewerkt worden. En opletten is zeker handig. Want zo verzekert Rob ons: ”Als straks die clinic afgerond is, is het de bedoeling dat we al het geleerde in de praktijk gaan brengen.”

Heuveltje op, heuveltje af

Na een korte uitleg krijgen ze een mooie mountainbike mee. Hiermee fietsen ze naar het oefenparcours, uiteraard in de open lucht. Instructeur Stephan showt allerlei technieken die ze moeten oefenen. Scherpe bochtjes maken, langzaam slalommen om pilonnen, plotseling remmen, met één hand aan het stuur, heuveltje op, heuveltje af. Het is flink zweten, maar Rob en Ellen doen het uitstekend.

Na de clinic scheuren ze het bos in voor een mooie afsluitende tocht. En de fanatiekste van de twee is natuurlijk als eerste klaar. ”We hebben een onwijs leuke trail gedaan. En ondanks dat we al een stukje ervaring hadden, hebben we er echt wat van opgestoken,” zo vat Rob de middag samen. Tijd om te douchen en weer fris en fruitig terug naar de camping te rijden voor een drankje. Dat hebben de sportievelingen wel verdiend.

Beleef Karinthië met ons mee!

Je leest uitgebreid over de avonturen van de sportievelingen in ACSI FreeLife magazine 3-2021. Tot en met mei kun je genieten van alle video’s en blogs van de ACSI FreeLife TestTour in Karinthië. Alles verschijnt in het speciale dossier. De video’s vind je ook allemaal terug in onze vernieuwde YouTube-playlist! Ondertussen houden we je natuurlijk graag op de hoogte via onze nieuwsbrief en Facebookpagina. Abonneer je en vind ons leuk, dan mis je niets!

Bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Rob en Ellen zweten tijdens mountainbike-clinic

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht