ACSI FreeLife

Menu

Recordaantal bezoekers Caravan Salon

Met 192.000 bezoekers gaat de Caravan Salon 2014 de boeken in als het best bezochte editie van de beurs. De kampeerbeurs vond plaats van 30 augustus tot en met 7 september in de Messe Düsseldorf.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

“Met zeer tevreden exposanten en 192.000 bezoekers heeft Caravan Salon onze verwachtingen ruimschoots overtroffen. We zijn ontzettend blij met het bezoekersrecord dat we dit jaar hebben kunnen noteren maar zeker ook met de positieve reacties op ons nieuwe hallenconcept,” aldus Joachim Schäfer, directeur van Messe Düsseldorf GmbH.  Op het Caravan Center, de eigen ‘camping’ van de beurs, werden rond de 28.000 voertuigen geteld.

Nieuwe modellen

De bezoekers waren voornamelijk geïnteresseerd in de talrijke nieuwe modellen die bij Caravan Salon voor het eerst aan het grote publiek werden gepresenteerd. Het veelzijdige aanbod van de 580 exposanten uit 25 landen die campers, caravans, basisvoertuigen, toebehoren, uitbouwdelen, tenten, mobiele woningen en reisbestemmingen presenteerden, maar ook het amusementsprogramma rondom de mobiele vrije tijd, kon op veel bijval rekenen.

Verschillende exposanten zijn tevreden met de interesse en de gestegen verkoopcijfers. “Deze beurs heeft onze verwachtingen duidelijk overtroffen. De respons is uitstekend wat ook uit de verkoopcijfers bij alle merken blijkt. We zijn erg verrast door de positieve ontwikkeling in het caravansegment.” aldus een verheugde reactie van Gerd Adamietzki, directeur van Knaus Tabbert GmbH.

Tevreden exposanten

Ook Klaus Dieter Böcker, directeur van Hobby, was blij met de verkoopcijfers. “We hebben binnen alle segmenten de resultaten van de vorige editie overtroffen. Daarnaast hebben we veel aanvragen gekregen voor onze bestelautocampers die we voor het eerst mee naar de beurs hebben genomen. We hebben vastgesteld dat de bezoekers die we op onze stand hebben ontvangen, goed geïnformeerd waren en concrete wensen hadden.”

Jörg Reithmeier, directeur van het merk Hymer, merkte op dat er een duidelijke ‘individualiseringstrend’ gaande is. “We hebben meerdere voertuigen gepresenteerd die overwegend naar de wens van de klant zijn ontwikkeld. De reacties daarop waren geweldig. De bezoekers hebben er behoefte aan om uitgebreid en vakkundig te worden geadviseerd. De verkoopcijfers stemmen heel tevreden en liggen duidelijk boven die van het voorgaande jaar.” Bovendien is het aantal internationale contacten toegenomen. Op de stand van Hymer waren het vooral veel Nederlandse bezoekers die informatie in kwamen winnen.

De beurs dit jaar gemist? De 54e editie van Caravan Salon Düsseldorf vindt van 28 augustus (vakbezoekers- en mediadag) tot en met 6 september 2015 plaats.

Praat mee

Praat mee: Recordaantal bezoekers Caravan Salon

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation