ACSI FreeLife

Menu

Recept: Kerstdiner op de camping

De feestdagen staan voor de deur. Vier jij Kerst en Oud en Nieuw lekker op de camping in je eigen kampeermiddel? Met deze recepten tover je het lekkerste kerstdiner op tafel!

Auteur
MPS
Datum
ReactiesReageer

Ontvlucht je graag de feestdagen door lekker op pad te zijn met je caravan of camper? Of ben je gewoon niet te stoppen en kampeer jij het hele jaar door? Wat je motief ook is, de feestdagen kun je ook feestelijk doorbrengen op de camping. Een voordeel, je hebt geen last van kerststress.

Romantisch kerstdiner

Kerstmis is voor velen een tijd van overvloedige diners. Lang niet iedereen heeft daar elk jaar weer zin in. Al die drukte, de voorbereidingen, de stress tijdens de feestdagen zelf die af en toe zelfs ontaardt in familieruzies. Het is soms best fijn om je eigen plan te trekken en het kerstfeest te ontvluchten. Bijvoorbeeld door op kampeerreis te gaan. Het grote voordeel van de beperkte ruimte in je caravan of camper is dat je het er al snel gezellig maakt. Steek een paar kaarsjes aan, koop een feestelijk tafelkleed en vergeet ook niet een minikerstboompje mee te nemen. Dan ben je al een heel eind op weg voor een romantisch kerstdiner.

Smullen maar!

Natuurlijk is lekker eten onlosmakelijk met de feestdagen verbonden. En lekker eten kun je ook op de camping. Dus leef je uit in de caravan- of camperkeuken. Met twee of drie gaspitten kun je aardig wat kanten op. Speciaal voor jou hebben we een menu samengesteld dat je zonder problemen in je compacte keuken kunt maken. De bereidingstijd van het voor- en hoofdgerecht is nog geen dertig minuten. Maar dat proef je niet terug. Bovendien ziet het er ook nog feestelijk uit. Tip: maak het dessert een dag van te voren en zet het in de koelkast. Smullen maar!

Voorgerecht

Garnaalsoep

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor 4 personen: 100 g soeppasta garnaal • 200 ml room • 250 ml witte wijn • 200 g krabvlees • 1 el citroensap • dille, fijngehakt • zout & peper • 4 tl crème fraîche

  • Los de soeppasta al roerend op in 500 ml kokend water. Giet de room en witte wijn erbij, breng het aan de kook en voeg de garnalen toe.
  • Breng de soep op smaak met citroensap, fijngehakte dille en peper en zout.
  • Verdeel de soep over de borden, schep er een theelepel crème fraîche op en garneer met de overige garnalen.

Hoofdgerecht

Varkensmedaillons met gorgonzolasaus

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor 4 personen: 12 varkensmedaillons • 1 blik peren, gehalveerd • 250 g gorgonzola • 200 ml room • 1 glas witte wijn • peper & zout • boterolie • rode bosbessen

  • Snijd het varkensvlees in plakken van twee vingers dik en kruid met peper.
  • Giet de room in een pan en smelt hierin de kaas op een laag vuurtje. Giet het gesmolten kaas-roommengsel in een schaal en zet opzij.
  • Bak de medaillons in boterolie gedurende circa 3 minuten aan elke kant aan en kruid lichtjes met zout. Blus met witte wijn.
  • Giet het kaas-roommengsel bij het vlees en breng aan de kook. Voeg eventueel wat vocht van de peren naar smaak toe.
  • Schik het vlees op de borden. Vul de peerhelften met de bosbessen en leg ze naast het vlees. Serveer met durum, noedels of rijst.

Dessert

Chocolade-bosbessentaart

Bereidingstijd: 2 uur

Ingrediënten voor 4 personen: 30 Oreo-koekjes • 6 el boter • 260 g pure chocolade • 250 ml room • 100 g blauwe bosbessen • vanillearoma • 1 tl rum

  • Smelt 30 g chocolade samen met de boter au bain marie.
  • Verkruimel de koekjes met je vingers zo klein mogelijk en voeg toe aan het chocolade-botermengsel.
  • Vul kleine glazen (bijv. mosterdpotjes) met 2 à 3 cm van het mengsel en zet ze een halfuurtje in de koelkast.
  • Smelt voor de vulling 230 g chocolade en meng met de room en bosbessen.
  • Voeg een mespuntje vanillearoma en de rum toe.
  • Vul de gekoelde glazen af met het chocolade-bessenmengsel en zet ze een uurtje in de koelkast. Je kunt in plaats van kleine losse glazen ook een bakvorm gebruiken.

Bron: MPS, Tekst: Benjamin Köbler-Linsner, Foto: MPS

Namens ACSI FreeLife eet smakelijk en fijne feestdagen