ACSI FreeLife

Menu

Proef de lente op de Lentiade

Heb jij de lente in je bol en wil je lekker weg in eigen land? Het Brabantse Drunen staat in het weekend van 6 en 7 mei in het teken van de voorjaarsfair Lentiade. Op het terrein van de voormalige Land van Ooit kun je dat weekend terecht bij 150 lifestyle deelnemers.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Lentiade Roofvogelshow

Tijdens de Lentiade kom je allerlei stands tegen voor jong en oud. Van kleurrijke foodtrucks en (kinder)workshops tot proeverijen van streekproducten en tuinaccessoires. Ook zijn er onder het toeziend oog van de Soldaten van Waterloo (zie foto) roofvogeldemonstraties met zeearenden en gieren.

Steenstoten en paalwerpen

De achtste editie van dit grootschalige jaarlijkse evenement – in het parkbos aan de A59 tussen Den Bosch en Waalwijk – staat dit jaar in het teken van het Nederlands Kampioenschap Highland Games voor professionals én kinderen. De Highland Games op 7 en 8 mei bestaan uit traditionele clanspelen uit de Schotse hooglanden. Gekleed in traditionele kilt gaan twintig krachtpatsers de strijd aan tijdens onderdelen als steenstoten, gewicht verslingeren, hamerslingeren en paalwerpen.

Het evenement der krachtpatsers staat onder leiding van Wout Zijlstra, meervoudig (inter)nationaal kampioen Highland Games en organisator van de Sterkste Man wedstrijden. Ook voor de jongste bezoekers zijn er Highland Games. De kinderen kunnen zich uitleven met spelen als whiskyvat rollen, boomstammen slepen, hoog gooien, kogelstoten en Schots puzzelen.

Leukste Lentiade stand

Zo gauw je genoeg hebt van de oerkreten van de deelnemers aan de Schotse spelen, kun je bijvoorbeeld op zoek gaan naar de tofste stands. Ieder jaar wordt door bezoekers de leukste Lentiade stand gekozen. De winnaar mag het jaar daarop gratis deelnemen.

Entree

Bezoekers betalen € 12 entree. Dat is inclusief gratis parkeren, beurscatalogus met aanbiedingen, plattegrond en programma overzicht. Kinderen tot 13 jaar mogen gratis naar binnen. Wil je weten wat er nog meer is te beleven op de Lentiade? Op de website van het evenement vind je het uitgebreide programma. Vorig jaar trok deze voorjaarsfair zo’n 7.500 bezoekers.

Praat mee

Praat mee: Proef de lente op de Lentiade

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht