ACSI FreeLife

Menu

Poll: Hoe vaak kook jij op de camping?

Eten moeten we allemaal. Of je nou thuis bent of op vakantie. Toch is koken op de camping anders. Hoe vaak pak jij de pollepels uit de la op kampeervakantie?

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
22
22
ReactiesPraat mee

In het volgende nummer van ACSI FreeLife magazine zoomen we in op de etende kampeerder. Je leest alles over de ‘lekkerste kampeerregio’s’. Ook testen we barbecues. En komen verschillende campingrecepten aan bod.

Restaurantje of de skottelbraai

We zijn benieuwd naar jouw kook- en eetgedrag op de camping. Ben jij een kampeerder die eigenlijk geen kookgerei nodig heeft omdat je iedere avond in een ander restaurantje te vinden bent? Of ben je een van de velen die een skottelbraai meeneemt en altijd buiten kookt. Een barbecue kan natuurlijk ook.

Misschien verandert er voor jou wel heel weinig en kook je op de camping net zo vaak als thuis. Laat jij je dan inspireren door de lokale producten van jouw kampeerbestemming? Of neem je eten mee van thuis?

Op de poll kun je niet meer reageren, maar meepraten over het onderwerp natuurlijk wel!

Praat mee

 1. J

  Koken doe ik nagenoeg iedere vakantiedag,mijn vrouw vindt dat erg prettig ,en ik heb er geen moeite mee.
  Lekker een drankje nemen bij de caravan,en verse producten gebruiken voor het eten ,heerlijk.

  Reageer
  0
  0
 2. pv
  peggy vancompernolle

  wij koken ook altijd op de camping op gasvuur in een grote pan en proberen zoveel mogelijk eenpansgerechten klaar te maken zoals dit receptje hier dat altijd smaakt voor mijn man als mijn dochtertje van 7 jaar, het is gemakkelijk klaar te maken en je hebt bijna geen afwas: tagliatelle met gamba’s en spinazie: voor 2 personen,
  -125 g spinazie
  –2teentjes look
  -350 g passata
  -250 gamba’s
  -3 flinke handen spinazie
  -250milliliter groentenbouillon
  -1theelepel paprikapoeder
  -beetje peper en zout
  -50g parmezaanse kaas

  héél lekker

  Reageer
  0
  0
 3. W

  Ik ben bekend met alle huishoudelijke werkzaamheden in/ rond het huis. Alleen aan eten koken heb ik een gruwelijke hekel en doe dat dus nooit. Zowel thuis als op de camping. Ik ben zeer tevreden met de kwaliteiten op dit gebied van mijn vrouw.

  Reageer
  0
  0
 4. JK
  Jos Kempers

  Beste lezers,

  Mijn vrouw is een uitstekende kok, maar nu ik gepensioneerd ben neem ik de keuken over. Koken zowel thuis als op de camping is mijn lust en leven, en kan me daarbij prima ontspannen. Heb op de camping zelf 7 pitten als het nodig is. Een oventje, een grillpan, BBQ en voldoende potten en pannen om de lekkerste maaltijden te maken, en nee ik kook niet simpeler dan thuis. Geen vaste tijd om te eten want mijn motto is lekker eten heeft zijn tijd nodig, dus een uurtje later is geen probleem voor ons. We genieten van onze maaltijden. Sommige buren vinden het jammer dat we vertrekken, omdat ze dan al die lekkere luchtjes missen. Nou dat zie ik wel als een compliment.

  Reageer
  0
  0
 5. AF
  Angela Fennema

  Wij zijn met de vouwwagen op pad en daar zit een goede keuken aan vast. De voortent kan ook als luifel dienst doen dus met mooi weer sta ik buiten.
  Eenpansgerechten hebben wel mijn voorkeur net zoals thuis.
  TIP : ik knip vlees en groenten met een aparte keukenschaar direct boven de pan. Dan hoef je geen snijplank te gebruiken want die( zeker van hout ) houden vaak bacterien vast.
  Ook de schoonmaakdoekjes( die bevatten antibacterieele bestanddelen ) en keukenpapier gebruik ik om de vaat voor te spoelen. Scheelt veel rode theedoeken en de vaat is zo gepiept.

  Reageer
  0
  0
 6. HW
  Hanneke Wendling

  Ik kook zoveel mogelijk buiten en onder de luifel. Maak gebruik van 2 pits gasstel, maar ook een 1 pittter van Campingaz. Verder zo vaak als het maar kan, onze Cobb. Daar kan ik brood in bakken, hele kip in grillen, groenten in koeken of grillen, heb er ook een wok bij. Heerlijk, kan heel snel gebruikt worden, veel sneller gebruiksklaar dan een gewone barbecue! Alleen heel erg jammer dat we ook deze, veilige barbecue, niet in zuid Frankrijk mogen gebruiken. Daar leg ik dan een grillplaat op de 1 pitter. Bij slecht weer behelpen we ons met een electrische grillplaatje op tafel.

  Reageer
  0
  0
 7. LE
  Luc Essing

  Wij koken zowel aardappelen als groente in onze stomer, gezond en nooit aangebrande of drooggekookt. O.a. het vlees braad ik op een Coleman benzine brander met twee pitten en doen dit onder de luifel of buiten, heerlijk. Hebben nog
  nooit in de caravan gekookt. Doen hetzelfde als thuis en wanneer geen zin dan gaan we toch lekker uit eten.

  Reageer
  0
  0
 8. WB
  W van den Berg

  op vakantie koken wij in hoofdzaak buiten ,ik heb een buiten gas aansluiting ,en als het weer het maar een klein beetje toelaat koken wij op de schotte brai met de paella pan onder de luifel.

  Reageer
  0
  0
 9. LS
  Lejo Straaijer

  wij koken altijd in de caravan we hebben in de caravan een fornuis met 4 kookpitten en een grill en oven en ook nog een magnetron en we houden beiden erg van koken
  dus maken we de heerlijkste gerechten ook gewoon op de camping

  Reageer
  0
  0
 10. FH
  Frans Hijmans

  kook wel 5 maal per week op de CADAC BRAAICHEF maar gebruik zowat alleen de PAELLA schaal op baken en grillen is makkelijk schoon te maaken

  Reageer
  0
  0
 11. A
  A.Nootebos

  Toen de kinderen nog meegingen vonden wij het geen goed voorbeeld om elke dag uit eten te gaan. Ook niet in goedkope landen als Hongarije, Slowakije e.d..
  Bovendien was het kopen in lokale winkeltjes een aparte en leerzame bezigheid. Onze kinderen hebben zo geleerd om te koken met de ingrediënten die lokaal beschikbaar waren.
  Nu de kinderen niet meer meegaan genieten we nog steeds van het lokale aanbod in kleine winkeltjes die ons soms dwingen tot creatieve maar erg smakelijke maaltijden.

  Reageer
  0
  0
 12. GH
  Géke Logtenberg-Hammink

  Wij reizen met onze caravan en koken vaak zelf. Sinds vorig jaar heb ik een oven en ben daar erg blij mee. De lekkerste ovengerechten maak ik nu. Ik kan iedereen een oventje aanraden.

  Reageer
  0
  0
 13. FW
  Firmin Van Walle

  Mijn vrouwtje en ik koken alle dagen, wij gebruiken ook dikwijls onze Cadac op alle mogelijke manieren dit is een fantastisch apparaat en een MUST voor op caravan reis

  Reageer
  0
  0
 14. H

  Wij koken nooit op de camping, vakantie is ook uit eten.

  Reageer
  0
  0
 15. RH
  R. Hendrickx

  Wij koken regelmatig, als het weer het toelaat, buiten. Anders eenvoudige maaltijd in de camper. Wij koken op een 3pits kookvuur, een CADAC of een groot paellavuur en pan. Lekkere eenpans gerechten, paella, met aardappelen, rijst, deegwaren of brood. Alles met lekker verse groenten en producten van de plaatselijke markt. Kunnen niet wachten om terug te vertrekken voor 3 maanden. Smakelijk.

  Reageer
  0
  0
 16. TJ
  T de Jong

  We koken in de caravan alleen iets van pasta, rijst of even de aardappels voorkoken de rest gebeurt allemaal buiten op little chef, dat is bbq of wokken, De deksels gebruiken we als wok verder hebben we de keus uit een grilplaat die aan een kant geribbeld is en aan de andere kant glad of een rooster. Op de gladde kant van de grilplaat bakken we b.v. Pannenkoeken maar een eitje gaat ook. Uit eten gaan doen we af en toe ook wel iets vaker als thuis.

  Reageer
  0
  0
 17. Ak

  We gaan zo vaak mogelijk uit eten. Heel af en toe gebruiken we een barbeque maar meestal is het uit eten in een plaatselijk restaurantje.

  In nederland gebruiken we de barbegue vaker dan bijvoorbeeld in Kroatie.

  Reageer
  0
  0
 18. H
  H.Buitelaar

  Hangt van het land af, blijven wij in Nederland koken wij zelf, in Tsjechië, Slovakije, Hongarije, meest uit eten. Te maken met de prijzen van een goede maaltijd. Overige landen meer zelf dan uit eten. Koken in de caravan of op een gaspit buiten, gril.

  Reageer
  0
  0
 19. M

  Kook bijna elke dag, Eerst naar de markt daar seizoen producten van de plaatselijke boeren kopen met lekker stuk vis vlees of gevogelte dan op de camping alles buiten voorbereiden op de scottelbrai en met een electrisch kookplaatje erbij veel groente knoflook kruiden stokbrood kruidenboter en Frans kaasje toe
  En tussen de middag een heerlijke salade met eendenborst of blauwe kaas met peertje
  Heerlijk

  Reageer
  0
  0
 20. LK
  Louise van Kasteren

  Ik kook wel op de camping maar aangepast. We kopen bijvoorbeeld gegrilde kip en appelmoes bij de supermarkt en halen dan frites bij het campingrestaurant. Ook een lekkere maaltijdsalade is niet te versmaden met vers stokbrood en kruidenboter. Dat versta ik bijvoorbeeld onder aangepast. Je kunt het zelf zo makkelijk of moeilijk mogelijk maken maar moeders heeft ook vakantie.

  Reageer
  0
  0
 21. MM
  Marga Meeuwsen

  zodra het mogelijk is gebruiken wij de brai, zowel voor bakken als grillen of bbq.
  wij hebben een paela pan en daar kunnen we heel veel mee doen. gebakken aardappels, zalm in een pakketje, vis bakken, alles door elkaar zowel groente, krieltjes en vlees bv gehakt. dat smaakt ook heerlijk

  dus heerlijk buiten koken en zodra het mogelijk is (het weer) ook buiten eten
  GEWELDIG

  Reageer
  0
  0
 22. H
  H.b.Bezuijen

  Wij grillen ook vaak gambas op een gourmet plaat met stokbrood en kruidenboter slaatje erbij en klaar is kees lekker en super voor op de camping.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Poll: Hoe vaak kook jij op de camping?

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation