ACSI FreeLife

Menu

Past de Dethleffs Aero 410 QS bij Bert en Veronique?

testtourHet testteam Levensgenieters is goed aangekomen in Zwitserland. Na de eerste dagen kamperen in de Dethleffs, hebben ze al aardig kennisgemaakt met hun tijdelijke onderkomen. Goed genoeg om te kunnen zeggen of de caravan een beetje bij hun past? En hoe zit het met de leefruimte in de Dethleffs? Je hoort het allemaal van ze!

Auteur
Jeroen Timmermans
Datum
ReactiesReageer
Dethleffs Aero

Koelkast wat aan de kleine kant  …

We treffen chef-kok Bert natuurlijk in de keuken. Hij is in de weer met eitjes, kruiden en een lapje spek. De pan staat al op het vuur, dus het ontbijt kan bijna geserveerd worden. Maar kan hij alle levensmiddelen wel kwijt? ‘Voor ons is de ruimte in de koelkast een beetje te klein’, zegt hij. Dat komt vooral omdat hij graag met verse producten kookt. En die moeten nu eenmaal vaak gekoeld blijven. Maar de Vlamingen hebben een oplossing voor hun probleem. Bert: ‘We hebben buiten nog een extra koelbox staan.’

… maar een lekker ruim fornuis!

Op het vuur is er eigenlijk niks te klagen. Want er is voldoende plek voor drie grote pannen naast elkaar. En onder het ruime fornuis zit een heleboel opbergruimte. De kastjes bovenin zijn ook erg handig. Die zitten vol met kruiden, zo zien we in de video. Na samen gesmuld te hebben van een vers ontbijtje, neemt Veronique het over. Zij laat de rest van de Dethleffs zien.

Om te beginnen: de grote kledingkast. Met genoeg plek voor kleding aan de hanger en andere spullen op de legplankjes. Dan door naar de zitruimte. Die is voorzien van fraaie grijze kussens met blauwe details. De zithoek is groot genoeg voor vier personen. De badkamer is praktisch ingedeeld. De kraan, tevens douchekop, kan makkelijk uitgetrokken worden zodat je zelfs buiten (met het raam open) kunt douchen!

Prima tweepersoonscaravan

Omdat de levensgenieters zelf een grotere caravan hebben, is de Dethleffs wel even wennen. ‘De bewegingsvrijheid binnen missen we hier wel een beetje’, bekent Bert. Toch zijn er drie slaapplaatsen in de 6,34 meter lange Dethleffs. En is de zithoek gebouwd op vier personen. Maar omdat het testteam ook vaak in het voor- en najaar gaat kamperen, wanneer het minder warm én vroeger donker is, is de binnenruimte toch wel erg belangrijk.

Toch mag dat de pret niet drukken, want Bert blijft positief over de Dethleffs. ‘Voor de rest is-ie echt aan te raden aan iedereen, want het is een heel mooie, praktisch ingedeelde caravan. Voor twee personen eigenlijk ruim genoeg.’ Bert vertelt trouwens ook nog wat over twee handige systemen: Al-KO ATC en de neuswielweger. Wat die doen? Dat zie je in de video!

Meer van de Levensgenieters

Wil je nog veel meer weten over de Dethleffs Aero 410 QS? En over de belevenissen van de Levensgenieters in Bern? Je leest er alles over in ACSI FreeLife magazine 2 van 2022. Tot en met april van dit jaar laten we je meegenieten van de ACSI FreeLife TestTour in Zwitserland. Zo verzamelen we alle blogs en video’s in een dossier en de video’s vind je ook allemaal terug in de YouTube-playlist. Ook via onze nieuwsbrief en Facebookpagina blijf je op de hoogte. Abonneren en liken maar, want dan mis je helemaal niets!

Praat mee

Praat mee: Past de Dethleffs Aero 410 QS bij Bert en Veronique?

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht