ACSI FreeLife

Menu

Outfreeca viert actief kamperen

Ben je tijdens de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs op zoek naar de kampeerafdeling en een beetje actie? Dan kun je dit jaar voor het eerst terecht in Outfreeca. Op dit nieuwe continent kun je onder meer abseilen, peddelen op een surfplank en marshmallows roosteren boven een kampvuur.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Vakantiebeurs Outfreeca
Vakantiebeurs Outfreeca tafeltennis
Vakantiebeurs Outrfreeca

Na drie jaar ‘Camping by night’ vond de organisatie van de Vakantiebeurs in Utrecht het tijd voor een ander concept. “Met Outfreeca willen we niet verjongen maar meer jongeren trekken”, benadrukt Esther Rietman, accountmanager van de Jaarbeurs. Actief zijn, avontuur, het buitenleven en glamperen (de luxe variant van kamperen) staan dan ook voorop in Outfreeca.

Paragliden met een virtual reality bril?

Halverwege de allereerste Outfreeca dag kijkt de accountmanager tevreden terug op de start van dit nieuwe kampeerdomein. “Tot nu heb ik alleen maar positieve reacties gehoord. Je merkt dat de standhouders goed hun best hebben gedaan, het buitengevoel zie je goed terug. We willen dit concept dan ook graag uitbouwen.” Hoe, dat is nog even afwachten. Toch wil Esther alvast een tipje van de sluier geven. “We willen graag meer actie en verrassende activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan paragliden met een virtual reality bril.”

Abseilen en tafeltennissen

Een groot deel van de kampeerders van de toekomst is op de eerste beursdag te vinden bij de abseiltoren. Toch zijn het niet alleen de spectaculaire activiteiten die de aandacht trekken. Zo staan de jongere bezoekers op woensdagmiddag in de rij voor een potje tafeltennis. “Wel tof dat je hier in Outfreeca van alles kunt doen. Ik heb net geabseild maar ik kon het niet laten om nog even een potje te pingpongen”, reageert één van de jonge kampeerders,

Op het Outfreecaanse binnenmeer zijn demonstraties te zien van nieuwe watersporten. Dat trekt meteen de aandacht. “Wat is dit tocht voor een rare kano”, vraagt één van de ervaren kampeerders aan zijn vrouw. Het blijkt te gaan om een sup (afkorting voor Stand Up Paddle), oftewel peddelen maar dan op een surfplank. “Hè dat ken je toch wel”, zo wijst één van de scholieren de man terecht.

Campers en caravans

Op een nieuw continent horen natuurlijk ook nieuwe caravans en campers thuis. Zo kun je in Outfreeca kennismaken met de Adria Adora – een caravan met panoramaraam -, camperverhuurbedijven en nieuwe modellen van merken als Hymer, Knaus, Camp-let, Eureka, Karsten, Doréma, Isabella en Dare to be different.

ACSI stand

Op zoek naar de stand van ACSI? Je vindt ons in hal 7. De Vakantiebeurs in de Utrechtse Jaarbeurs – die woensdag open ging voor publiek – is nog tot en met zondag 15 januari te bezoeken.

Praat mee

Praat mee: Outfreeca viert actief kamperen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation