ACSI FreeLife

Menu

Oproep: doneer kampeerspullen

Het vluchtelingennieuws de afgelopen weken kan je niet ontgaan zijn. Een bericht dat ons als kampeerfans opviel, is het verhaal van twee jongeren die op het festival Lowlands kampeerspullen bij elkaar zochten voor de vluchtelingen in Calais.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
2
2
ReactiesPraat mee

Ondertussen is het een landelijke actie en roepen ook wij jou op kampeerspullen te doneren.

Inzameling kampeerspullen

Het initiatief is ontstaan nadat Tom Pieper, Suzan Lindhout en Simone van den Akker ‘The Jungle‘ bezochten, het vluchtelingenkamp in Calais. Na het zien van de erbarmelijke omstandigheden en het horen van de hartverscheurende verhalen, was het voor hen duidelijk dat ze iets wilden doen voor de migranten.

Roos kwam vervolgens met het idee om achtergelaten tentjes, matjes en slaapzakken op Lowlands te verzamelen en naar de vluchtelingen in Calais te brengen. ‘Want waaraan het ene kamp gebrek heeft, wordt op het andere terrein vaak achteloos achtergelaten.’ En zo geschiedde.

Landelijke aandacht

Maar liefst 250 luchtbedden, 200 bouwzeilen, 60 tenten en 50 slaapzakken werden bij elkaar gejut. De actie kreeg landelijke aandacht, waarop in het hele land inzamelacties op touw werden gezet onder de noemer Doneer je deken. Ondertussen zijn er in 19 steden in Nederland inzamelpunten waar je spullen naar toe kunt brengen.

Wil jij ook een steentje bijdragen? Als kampeerder heb je vast wel kampeerspullen die je niet meer gebruikt maar die eigenlijk nog wel gewoon goed zijn. Heb je bijvoorbeeld nog een tent die je nooit meer gebruikt, slaapzakken die in de kast liggen te verstoffen of werkeloze afdekzeilen? Breng de spullen t/m 13 september naar een inzamelpunt. Hier vind je een lijst met de spullen die welkom zijn en hier de verschillende inzamelpunten en hun openingstijden.

Praat mee

 1. MH
  Marcel van Hees

  Wij hebben nog een grote katoenen tunneltent die we willen doneren. Is daar nog interesse in? Een Active Leisure Brixen 4.

  Reageer
  0
  0
 2. M

  Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) roept Nederlanders op niet zomaar vluchtelingen in huis op te vangen. Dat zegt een woordvoerder tegen de NOS: ,,De opvang van getraumatiseerde vluchtelingen moet je overlaten aan professionals.”

  Volgens de woordvoerder zijn er lessen getrokken uit het verleden bij de opvang van Joegoslavische vluchtelingen die deels werden ondergebracht bij gastgezinnen. Een aantal vluchtelingen zou toen zoek zijn geraakt. Het COA vraagt mensen die iets willen doen voor de vluchtelingen in Nederland eerst te informeren.

  Het komt nu te vaak voor dat initiatieven sneuvelen omdat ze op dit moment niets toevoegen. Ook willen veel mensen geld geven aan het COA. Maar ook dat is niet nodig, want het COA krijgt geld van de overheid. ,,Mensen kunnen dat geld dan beter geven aan andere hulpinstanties.”

  Bestelbus vol brood
  Via de site van het COA kunnen mensen zich met ideeën melden. ,,Het is echt beter om dat te doen. Vooral ook om teleurstellingen te voorkomen. We vinden de bereidwilligheid van de mensen geweldig, laat dat duidelijk zijn”, zegt de woordvoerder.

  In Assen kwam een man met een bestelbus vol brood kwam aanrijden. ,,Maar aan eten hebben we geen behoefte, dat is allemaal goed verzorgd”, legt een woordvoerder van het COA uit. ,,We zitten te wachten op initiatieven waarmee onze bewoners zich welkom voelen.”

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Oproep: doneer kampeerspullen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation