ACSI FreeLife

Menu

Onderweg in Oostenrijk met de Volvo XC40

TestTour KarinthiëNa een fijn verblijf op Seecamping Berghof pakken Harm en Sophia hun boeltje weer. Of nou ja, het is vooral Harm die het werk doet. Sophia zit in de caravan te wachten tot ze weer op pad gaan. Dat is ze niet gewend, want normaal gesproken verdelen ze de taken bij aankomst en vertrek. Volgende stop tijdens hun TestTour is Schluga Camping Hermagor, een luxe camping in het Gailtal, een dal in het zuiden van Karinthië. Tijdens de rit van zo’n vijftig kilometer hoor je hoe de Volvo XC40 Recharge T5 tot nu toe bevalt!

Auteur
Jeroen Timmermans
Datum
ReactiesReageer
Volvo XC40

Via allerlei binnendoorwegen krijgen de actievelingen een nog beter beeld van het fraaie Oostenrijkse landschap. En het is ook gelijk een mooi moment om de Volvo te testen. In hoeverre is het een geschikte auto om een caravan aan te hangen als je op vakantie gaat naar een bergachtig gebied? Op die vraag krijg je antwoord in deze video, want Harm neemt uitgebreid de tijd om je bij te praten over hun ervaringen met dit hybride model van de Zweedse autofabrikant. Wat zijn de sterke punten en wat kan er nog beter?

Knappe en krachtige caravantrekker

Over het uiterlijk is het testteam het sinds het begin helemaal eens. Hun blauwe Volvo, met als volledige naam de Volvo XC40 Recharge T5 Plug-in hybrid, mag er wezen: ”We vinden de kleur en de looks echt helemaal geweldig. Supermooi!”, aldus een enthousiaste Harm. De prestaties zijn eveneens top: ”Hij trekt de caravan moeiteloos alle bergen omhoog.” De zware en sterke (1.812 kg / 180 pk) Volvo verbruikt echter wel wat meer dan het team vooraf gedacht had. Dat zie je wel vaker bij zo’n krachtige caravantrekker.

Andere pluspunten die de Volvo XC40 een echte aanwinst voor de caravankampeerder maken, zijn het maximale trekgewicht (1.800 kg), de flinke laadruimte (405 liter) en de handige bergstand. Harm legt uit: ”zo rem je goed af op de motor. Perfect gewoon.” Nu Sophia met haar gipsbeen veel achterin de auto zit, valt haar iets op. Ze had graag een handvat gezien om zich aan vast te houden. Los van deze kleine tekortkoming zijn de actievelingen zeer enthousiast. We zijn benieuwd naar welk avontuur de Volvo hun nu gaat brengen.

Beleef Karinthië met ons mee!

Je leest uitgebreid over de avonturen van de Actievelingen in ACSI FreeLife magazine 8-2020. Tot en met mei 2021 kun je genieten van alle video’s en blogs van de ACSI FreeLife TestTour in Karinthië. Alles verschijnt in het speciale dossier. De video’s vind je ook allemaal terug in onze vernieuwde YouTube-playlist! Ondertussen houden we je natuurlijk graag op de hoogte via onze nieuwsbrief en Facebookpagina. Abonneer je en vind ons leuk, dan mis je niets!

Bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Onderweg in Oostenrijk met de Volvo XC40

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht