ACSI FreeLife

Menu

Nu in ACSI FreeLife 6-2021: Beursprimeurs en dossier barbecue

Corona bracht vooral veel ellende, maar er zijn ook lichtpuntjes. Een schonere lucht zonder vliegtuigen, meer thuiswerken is zo gek nog niet, Nederland is veel mooier dan gedacht en natuurlijk: kamperen! Op pad in je eigen bubbel: in je eigen bed en met je eigen sanitair.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Hobby Beachy

Na een korte instorting van de markt voor campers en caravans – en stilstand van de fabrieken door corona – leeft de branche weer op. En hoe: praktisch alle fabrikanten en dealers kampen met een ‘luxeprobleem’: de vraag naar kampeermiddelen is inmiddels zó groot dat de productie het niet bij kan houden.

Flinke plus voor campers en caravans

In de eerste helft van 2021 werden in Nederland 5.400 nieuwe caravans geregistreerd, ruim 35 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Bij de kampeerauto’s is dat percentage zelfs nog hoger: ruim 43 procent. Sinds de uitbraak van het coronavirus in maart 2020 nam het totale aantal campers in Nederland met meer dan 16 procent toe.

Lange levertijd

Mooie cijfers, maar het levert ook lange wachttijden op, bij campers soms wel tot anderhalf jaar. Het wachten wordt wel beloond, want de ontwerpers van nieuwe caravans en campers hebben in de coronatijd niet stilgezeten. Een Hobby in strandlook, gasloze Knaus-caravans, een Bürstner-halfintegraal met oppompbare alkoof: voor modeljaar 2022 wacht ons weer veel mooi kampeernieuws. Een preview krijg je in de nieuwsspecial die is opgenomen in ACSI FreeLife 6-2021.

Dossier barbecue

Naast alle beursprimeurs vind je in het nieuwe nummer volop barbecue-inspiratie. We probeerden vier barbecues en een heteluchtfriteuse uit en trakteren jou op vijf culinaire barbecue hoogstandjes.

De reisfanaten onder ons kunnen zich alvast verheugen op onder anderen een roadtrip door Friesland en een inspiratietoer voor fietsen en wandelen door de Zuid-Franse regio de Mercantour.

Ready for TakeOff

Bovendien hadden we de primeur om als eerste op pad te kunnen met de splinternieuwe TakeOff Sport van het Nederlandse merk Easy Caravanning. Deze combinatie van een toercaravan trok tijdens de introductie op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in oktober 2019 veel aandacht. Het prototype van toen is dus ondertussen in productie genomen. Aan ons de eer om ‘m uit te proberen.

Wanneer komt de nieuwe editie uit?

ACSI FreeLife 6-2021 valt op dinsdag 10 augustus op de deurmat. (Nog) geen abonnee, dan kan je alvast het nieuwe nummer bestellen. De nieuwe editie van ACSI FreeLife magazine ligt vanaf donderdag 12 augustus in de boekhandel.

Praat mee

Praat mee: Nu in ACSI FreeLife 6-2021: Beursprimeurs en dossier barbecue

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht