ACSI FreeLife

Menu

Nu in ACSI FreeLife 5-2021: Kamperen is booming business

Op zoek naar een (nieuwe) camper of caravan? Dan kan je wel wat geduld gebruiken. Sinds de zomer van 2020 is de vraag naar mobiele vakantiehuizen zo omhoog geschoten dat veel dealers met hun handen in het haar zitten.

Auteur
Sander Cox
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
Chausson X550 Exclusive Line

De voorraad raakt op en de fabrikanten draaien overuren om alle twee- en vierwielers te kunnen leveren. In de tweedehands markt is het niet anders. Tot en met mei van dit jaar wisselden ruim 20.000 gebruikte campers en caravans van eigenaar. Dat komt neer op zo’n 900 overschrijvingen per week!

Boek nu het nog kan

Het is duidelijk dat steeds meer vakantiegangers kamperen verkiezen boven een vliegvakantie. Het is daarom ook verstandig om je campingplek vooraf te boeken, via Eurocampings.nl bijvoorbeeld.

Wandelen en kamperen

Eenmaal op de camping ben je veel buiten, waardoor je makkelijk afstand kunt nemen van de hectiek van het dagelijkse leven. Wandelen als activiteit sluit daar naadloos op aan. Schoenen aan, rugzak gevuld en lopen maar. In de wandelspecial van ACSI FreeLife 5-2021 zoekt Timo het hogerop met een wel heel uitdagende wandeling over de hoge toppen van de Dolomieten (zie foto hieronder) en vertelt gastschrijver Paul van Bodengraven welke paden je moet kiezen in de Vogezen en de Elzas.

wandelen_via ferrata Dolomieten

Is het nou een buscamper of een halfintegraal?

Ben je op zoek maar weet je nog niet welk vakantiehuis op wielen het gaat worden? Dan is de nieuwe blikvanger van Chausson (zie foto boven aan dit bericht) misschien net wat je zoekt. Deze compacte kruising van een buscamper en een halfintegraal heeft een heel eigen look en is bovendien heel handig ingericht.

Kamperen met een een e-camper

Kan het kamperen voor jou niet duurzaam genoeg zijn? Dan moet je maar eens goed kijken naar de e-Fixxter, de allereerste volledig elektrische buscamper. Timo had de primeur en mocht er een weekend mee op pad. Voor de klein-en-fijn-kampeerder stellen we je dit nummer voor aan de tweepersoons Weinsberg CaraOne en een stoere offroad-trailer van de Oekraïense fabrikant Lifestyle Camper.

Koop een jonge occasion via ACSIFreeLife.nl

Ga je toch liever kamperen met een jonge occasion? Die vind je eenvoudig via onze website ACSIfreelife.nl. Klik in het menu Caravans of Campers op Occasions en je kunt zoeken in de vele honderden exemplaren die er via Bovag-dealers in omloop zijn.

Wanneer komt de nieuwe editie uit?

ACSI FreeLife 5-2021 valt op dinsdag 22 juni op de deurmat. (Nog) geen abonnee, dan kan je alvast het nieuwe nummer bestellen. De nieuwe editie van ACSI FreeLife magazine ligt vanaf donderdag 24 juni in de boekhandel.

Praat mee

 1. HS
  Hans J. Sitters

  we gaan nu alvast reserveren voor volgend jaar en de daarop volgende.
  .

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Nu in ACSI FreeLife 5-2021: Kamperen is booming business

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht