ACSI FreeLife

Menu

Nu in ACSI FreeLife 4-2021: Dubbeldik reisnummer met fietsspecial

Alleen verlaten douanepanden herinneren nog aan het tijdperk dat een douanebeambte je welkom heette voordat je de grens over kon. Dankzij het Verdrag van Schengen kunnen we sinds 1985 vrij de grenzen van verschillende Europese landen over. Sinds het welbekende virus de Europakaart oranje kleurt, is deze elementaire vrijheid voor kampeerders beperkt. Meer dan ooit snakken we naar deze vanzelfsprekende luxe.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Camper,Passing,The,Sign,Of,Speed,Limits,At,The,French

Op het moment van schrijven zijn er al enkele landen die reisversoepelingen doorvoeren. We kunnen voorzichtig plannen gaan maken. Juist daarom hebben we een dubbeldik reisnummer gemaakt. Voor ACSI FreeLife 4-2021 reizen we heel Europa door. Van de onondekte parels van Pools Pommeren en de 5 mooiste kastelen van Saksen tot de must-visits van het Deense Zuid-Jutland.

Word reisreporter en win een kampeervakantie naar Luxemburg

Maar wat dacht je ervan om in onze voetsporen te treden en je aan te melden als reisreporter? Schrijf je in en wie weet, win jij een gratis kampeervakantie naar Luxemburg.

Wijnfietsen in Zuid-Tirol

Hiermee zit onze Ronde van Europa er nog niet op. In onze fietsspecial volgt Timo met de e-bike het spoor van de 28 (!) wijngoederen rondom de Zuid-Tiroolse hoofdstad Bolzano en stapt natuurjournalist Hans Peeters op de pedalen voor een rondje IJsselmeer.

E-biken Bolzano_fietsspecial

Kamperen is populairder dan ooit

Ondanks en ook een beetje dankzij de corona-epidemie, is kamperen populairder dan ooit. Zo werd eind april de 150.000e camper van Nederland geregistreerd. Daarmee is het aantal campers in tien jaar tijd verdubbeld. Hoe vaak en lang je er ook mee op vakantie gaat, je kampeermiddel staat een groot deel van het jaar stil.

Camper verhuren? Dit komt er allemaal bij kijken

Zonde natuurlijk, maar heb je er wel eens aan gedacht om je camper of caravan te verhuren om zo wat te verdienen aan jouw vakantiehuis op wielen? Op pagina 112 lees je wat er allemaal bij komt kijken en delen drie verhuurders hun ervaringen. Dat we maar weer snel voorbij die douanepanden mogen rijden. Laten we ons op dat moment alsjeblieft even realiseren dat het vrij reizen niet zo vanzelfsprekend is als we dachten.

Bestel ‘m alvast

Ben jij (nog) geen abonnee maar is dit nummer op jouw kampeerlijf geschreven? Verzeker je dan alvast van deze editie 4-2021 van ACSI FreeLife magazine, zodat je het nieuwe nummer net als de abonnees op dinsdag 11 mei krijgt thuisgestuurd. Via deze link kan je alvast een voorproefje bekijken van het nieuwe nummer.

Bestel nummer

Praat mee

Praat mee: Nu in ACSI FreeLife 4-2021: Dubbeldik reisnummer met fietsspecial

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht