ACSI FreeLife

Menu

Nu in ACSI FreeLife 3-2018: Ga toch fietsen!

Het wordt ons fietsers steeds comfortabeler gemaakt. In meer en meer binnensteden ga je met twee wielen sneller van A naar B dan met vier wielen. Bovendien zien de fietsen die je een duwtje in de rug geven er steeds sportiever uit.

Auteur
Sander Cox
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
Foto: Cube

Inmiddels heeft bijna een op de drie nieuwe fietsen een motortje. Op een fietszadel ben je één met de natuur en kom je op plekken waar je met de auto of camper nooit zal komen. Daar kwamen Hans en Nell Peeters ook achter. Zij kozen ervoor om de drukte van Brussel te ontsnappen en richting de Groene Gordel van de Europese hoofdstad te koersen.

Fietsroute van het Jaar

Voor een meer landelijke fietsroute kun je terecht op de Kattegattleden. Dit Zweedse traject tussen Helsingborg en Göteborg is dit jaar gekozen tot Fietsroute van het Jaar. We geven jou alvast tips waar je kunt kamperen. Gaat jouw hart sneller kloppen als de weg omhoog loopt? Op een aantal Zwitserse Alpenpassen krijgen fietsers deze zomer vrij baan.

Kieswijzer voor het perfecte zadel

Voordat je zo’n zware Alpencol kunt bedwingen – met of zonder ondersteuning – moet je rijwiel tiptop in orde zijn. Als fietsjunkie weet Sander als geen ander hoe fijn het is dat je materiaal goed bij je past. Voordat je het weet krijg je last van je rug of schouder, of van een typische fietskwaal: zadelpijn. Maar waar moet je op letten als je op zoek gaat naar het perfecte zadel? We vroegen een expert om raad.

Getest

Wat kunnen we naast de fietsspecial van 26 pagina’s nog meer verwachten in het nieuwe nummer van ACSI FreeLife? TestTeam Levensgenieters vertelt over hun ervaringen met de LMC Musica 480 E tijdens de ACSI FreeLife TestTour 2017. Verder keerden we onder anderen de Laika Kreos 7009 en de Malibu T 640 binnenstebuiten. Voor de trekautotest ging autojournalist Mario Vos op pad met de Mazda CX-5 2.0 SkyActiv G.

Elektrische trekauto

Mario verdiepte zich daarnaast in het toekomstperspectief van de elektrische auto. Komt er eentje op de markt die sterk genoeg is om een caravan te trekken? Mario kwam erachter dat het elektrisch rijden met caravan nog in de kinderschoenen staat. Andere manieren om het milieu te sparen zijn milieuzones, die steeds vaker opduiken in Europa. Iets om rekening mee te houden wanneer je op reis bent.

Voorproefje

Heb jij het voorjaar al in je bol en kun je niet wachten op het nieuwe kampeerseizoen? Bestel dan alvast het nieuwe nieuwe nummer, zodat ie op 3 april op de deurmat ligt. Op onze website vind je alvast een voorproefje. ACSI FreeLife ligt vanaf 5 april in de boekhandel.

Praat mee

 1. ED
  Evelijne Damen

  Oplossing puzzel 3 2018
  ‘I want to drive my bicycle’

  NB: heb overal gezocht waar ik elders de oplossing kon invullen maar vond nergens anders reactiemogelijkheid dan hier ….

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Nu in ACSI FreeLife 3-2018: Ga toch fietsen!

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation