ACSI FreeLife

Menu

Nu in ACSI FreeLife 2-2022: Duurzaam kamperen

Die zin werd ons via talloze overheidscampagnes eind jaren tachtig en begin jaren negentig voorgeschoteld. Het werd er bij ons (Katinka) thuis ook flink ingestampt dat we zuinig om moesten gaan met water, energie en daar ook verantwoordelijkheid voor moesten nemen.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
Duurzaam kamperen_Karsten Tenten

Wij trokken er bijvoorbeeld na het hoge water in 1995 met het hele gezin op uit om afval te rapen in de uiterwaarden van de Rijn. Die bewustwording is me met de paplepel ingegoten.

Door milieurampen, klimaatverandering en de coronacrisis merk je dat steeds meer mensen bewuster kiezen. De aantallen vegetarische en vegangerechten op menukaarten van restaurants lopen op, er zijn allerhande biologische initiatieven voor schoonmaakmiddelen en toiletartikelen en ook bij online kledingwinkels word je erop attent gemaakt welk kledingstuk duurzaam is vervaardigd of wordt opgestuurd. Maar hierbij ligt greenwashing op de loer. Bedrijven maken soms onterechte claims op het gebied van duurzaamheid omdat duurzaamheid nu zeer actueel is.

Special duurzaam kamperen

Om die reden presenteren we je een special over duurzaam kamperen. Want genieten van en in de groene omgeving, kan hier en daar misschien nog net iets groener. Wist je bijvoorbeeld dat je ook de CO2 van je kampeervakantie kunt compenseren? Tweelingzussen Mariëlle en Melanie Masseurs zijn ware duurzaamheidsstrijders.

Op hun platform camperhomie.com kun je de CO2 van jouw kampeerreis compenseren, maar ook vind je er allerhande tips en trucs om duurzamer te leven, ook op de camping. Veel daarvan vind je terug in de special Duurzaam Kamperen. Net als aandachtspunten voor het kiezen van de camping, groene accessoires en inspiratie van kampeerders die al jaren op de duurzame tour zijn.

100 procent duurzaam leven is bijna onmogelijk, maar door allemaal kleine stapjes te zetten richting een duurzamer leven, ook op de camping, kunnen we een verschil maken. En dat maakt ‘Een beter milieu begint bij jezelf’ nog steeds relevant anno 2022.

Veel leesplezier!

Kun je niet wachten tot het moment dat je deze nieuwe uitgave weer uit het folie kan trekken? Editie 2-2022 ploft dinsdag 15 februari op de deurmat en hij ligt vanaf 17 februari in de boekhandel. Nog geen abonnee? Bestel dan alvast deze groene editie van ACSI FreeLife magazine.

Bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Nu in ACSI FreeLife 2-2022: Duurzaam kamperen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht