ACSI FreeLife

Menu

Nu in ACSI FreeLife 2-2020: Meergeneratie kamperen en…

Een familiereünie op de camping met 300 man of een kampeervakantie met kinderen én kleinkinderen, waarom niet? Meergeneratie kamperen is in opkomst en daarom hebben we er voor ACSI FreeLife 2-2020 een special over gemaakt.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Bollentoer Nederland
Tesla-Cybertruck-5

Ook onder sommige campinghouders wordt de liefde van het kamperen overgedragen en blijft de camping binnen de familie. In de special meergeneratie kamperen komen vijf van dit soort familiecampings uitgebreid aan bod.

Dossier Frisse start

Voordat je straks weer op de camping staat met je kampeermiddel, moet er wellicht nog heel wat gebeuren. Ook voor het stallen van je caravan of camper geldt: stilstand is achteruitgang. Wat voor nieuwe gadgets of accessoires komen van pas? Hoe zorg ik voor de juiste bandenspanning? Hoe creëer ik meer laadvermogen door het maximaal toelaatbaar gewicht van je caravan of camper op te waarderen en wat komt daar allemaal bij kijken? In het dossier Frisse start geven we uitgebreid antwoord op dit soort vragen.

Nieuwe caravan of camper

Voor een echte frisse start van het kampeerseizoen moet je een nieuwe auto en/of caravan of camper aanschaffen. We zitten momenteel midden in een energietransitie en dat levert logischerwijs ook bij kampeerders een hoop vragen op. Fossiele brandstoffen zullen in dit nieuwe decennium in het verkeer voor het eerst aanzienlijk minder belangrijk worden.

De brandstof van de toekomst

Elektrische aandrijving lijkt de beste papieren te hebben als vervanger. Maar heb je daar als caravanner of camperaar wat aan? Is er misschien een ander alternatief? Autojournalist Mario Vos zet de feiten over de brandstof van de toekomst overzichtelijk voor je op een rijtje.

Bollentoer

Een korte actieradius hoeft je kampeergeluk overigens niet in de weg te zitten. Ook dicht bij huis vind je frisse kampeerbestemmingen. Zo maakte reisreporter Ria Peerdeman een alternatieve bollentoer door Nederland. Over een frisse start van het nieuwe kampeerseizoen gesproken!

18 februari

ACSI FreeLife 2-2020 valt op dinsdag 18 februari op de deurmat bij de abonnees en ligt vanaf 20 februari in de boekhandel. Het magazine is natuurlijk ook online te bestellen, zodat jij het nieuwe nummer net als de abonnees 18 februari krijgt thuisgestuurd.

Bestel ACSI FreeLife 2-2020

Praat mee

Praat mee: Nu in ACSI FreeLife 2-2020: Meergeneratie kamperen en...

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht