ACSI FreeLife

Menu

Nu in ACSI FreeLife 2-2018 een ode aan Holland

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
Nederland Harderwijk molen

Ik hou van Holland, landje aan de Zuiderzee
Een stukje Holland draag ik in m’n hart steeds mee

Heintje zong het al in 1968. En wij kunnen ons er helemaal in vinden. Daarom schotelen we je in ons maartnummer een Ik hou van Holland-special vol fijne Hollandse kost voor. Want Nederland is wat ons betreft een perfecte kampeerbestemming in het voor- of naseizoen. Niet alleen dan heb je de meeste kans op goed weer, het is ook relatief rustig.

Landje aan de Zuiderzee

Een highlight die redacteur Sander voor je heeft uitgezocht is in 2018 Leeuwarden. Want, Culturele Hoofdstad van Europa en dus worden er het hele jaar door bijzondere activiteiten georganiseerd. En waar komt toch die zin ‘Landje aan de Zuiderzee’ vandaan? Dompel je vanaf de camping onder in de geschiedenis van die grote binnenzee op diverse plekken in het noorden van Nederland. Vanwege het 100-jarige jubileum van de Zuiderzeewet zijn er exposities. Je leest er meer over in ACSI FreeLife magazine 2-2018!

We nemen je mee naar Texel, waar het geluid van de branding in het voor- en naseizoen overheerst. Maar we besteden ook aandacht aan de tweede grote badplaats aan de Hollandse kust: Noordwijk. Wist je dat Nederlandse wijn in opkomst is? Freelanceredacteur Ria Peerdeman toog vorig jaar naar de Achterhoek en verdiepte zich daar in de Hollandse wijnbouw.

Made in Holland

Ook zetten we de Hollandse makelij in het zonnetje door vier serieuze spelers in de kampeerbranche uit te lichten. Grote kans dat jouw caravan- of camperopstapje gewoon Made in Holland is. Tot slot nemen we je mee naar Maastricht. Een Nederlandse stad aan de Maas, die we zelfs even kwijt waren aan onze zuiderburen.

Caravans en campers getest

Uiteraard hebben we ook de nodige kampeermiddelen getest, zodat je eropuit kunt, of je nu ver weg of dichtbij prefereert. Zo besteden we aandacht aan de nieuwe Eriba Touring Troll in de Ocean Drive en Rockabilly uitvoering. Laatsgenoemde schittert op onze cover. Eriba liet zich door de vintage look inspireren in de Verenigde Staten. We testten de Bürstner Premio Life 430 TS, Hobby Ontour 470 KMF, Weinsberg Edition Ice 740 UDF en vergelijken de Bürstner Averso met een Knaus Südwind en Weinsberg CaraTwo.

Ook aan campers geen gebrek. We namen de La Strada Avanti H onder de loep. Probeerden European Innovation award-winnaar Hymer B-SL 704 met zijn lage zwaartepunt en vergeleken drie chique halfintegralen van Niesmann+Bischoff, Carthago en Hymer.

Laat het je smaken

Kortom: 180 pagina’s boordevol kampeerinformatie- en inspiratie. Bestel het maartnummer nu, zodat je kakelverse magazine op 20 februari bij je op de mat ploft. Bekijk hier alvast een voorproefje! Op 22 februari ligt het magazine in de schappen van de boekhandel.

Praat mee

Praat mee: Nu in ACSI FreeLife 2-2018 een ode aan Holland

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht