ACSI FreeLife

Menu

Noviteiten op Caravan Salon (met video)

Op de Caravan Salon in Düsseldorf, de grootste kampeerbeurs ter wereld, werden de grootste noviteiten van kampeerland gepresenteerd. De redactie van ACSI FreeLife was er bij en maakte een korte video met hoogtepunten. De algemene trend voor het nieuwe jaar is: lichte, compacte en betaalbare kampeermiddelen.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
1
1
ReactiesPraat mee

De Forster is bijvoorbeeld een nieuw campermerk van Eura Mobil dat inspeelt op de vraag naar eenvoudige maar kwalitatief hoogwaardige campers. Het aanbod van deze fris ogende camper bestaat uit drie alkoven en vier halfintegraalcampers. Voorlopig is de Forster alleen verkrijgbaar op de Duitse markt. Als het Duitse merk in eigen land aanslaat, wordt het binnenkort wellicht ook in Nederland verkocht.

Nieuw op de Caravan Salon: Cabby Loo

Een andere opvallende innovatie is van het Zweedse caravanmerk Cabby. Zij brengen komend jaar de Cabby Loo op de markt als optie in hun caravans. Begin je iedere keer weer met lood in je schoenen aan het legen van het chemisch toilet? De Cabby Loo maakt dit vervelende klusje overbodig. Het is een revolutionair en milieubewust verbrandingstoilet waarin de toiletinhoud wordt opgevangen in een speciale papieren zak. In deze ruimte binnenin het toilet wordt de inhoud verbrand.  Alles wat overblijft is een handje as.

Compact: Carthago serie C

Compacte kampeermiddelen worden steeds meer ontwikkeld. Met name op de breedte wordt bezuinigd, zodat kampeerders meer vrijheid hebben en zelfs kleine straatjes in kunnen rijden. Carthago brengt met deze achterliggende gedachte de nieuwe serie C-compactline op de markt. De benjamin van de Carthago familie is slechts 2,18 meter breed.

Een andere nieuwe camper met een slanke lijn is de Evan van Dethleffs, die op de beurs in Düsseldorf voor het eerst aan het publiek werd getoond. Deze compacte camper is slechts 2,15 meter breed, 5,65 meter lang en biedt vier vaste slaapplaatsen.

Stormbestendige voortent van Holtkamper

Op het gebied van voortenten komt het Nederlandse bedrijf Holtkamper met een unieke innovatie. Zij hebben een voortent ontwikkeld die naar eigen zeggen in 90 seconden op te zetten is met behulp van de luchtdruk. De Sky Wing voortent verandert automatisch van vorm bij verandering van windrichting en windkracht, waardoor de weerstand tot een minimum wordt beperkt.

“De tent beweegt als een jonge boom in de wind en is uiterst stormbestendig”, aldus Bert Holtkamp, ontwikkelaar van de Sky Wing. “Een windvlaag of storm, de gepatenteerde Sky Wing doorstaat het moeiteloos”.

Ben je benieuwd naar wat er nog meer allemaal nieuw verschijnt op de markt in 2014? In het oktober/november nummer van ACSI FreeLife lees je alles over de nieuwste kampeerinnovaties in een 52 pagina’s tellende special.

Praat mee

  1. mm

    is het mogelijk om afbeeldingen te zien van de camper Dexter van karmann model 2015 de Dexter 550 met nieuwe fiat ducato ???

    Reageer
    0
    0

Praat mee: Noviteiten op Caravan Salon (met video)

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation