ACSI FreeLife

Menu

Nog meer handige vakantie-apps

Smartphone of tabletcomputer is vaak een van de luxeartikelen die mensen meenemen op vakantie. Er zijn talloze praktische apps voor op vakantie.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
vakantieapps

Een handige aanvulling op de apps die ACSI FreeLife eerder met je deelde  is onderstaande selectie van vier vakantie-apps.

Bibliotheek-app: VakantieBieb

Ik ga op reis en ik neem mee… een boek. Het is het meest meegenomen item op vakantie. Nu ook verkrijgbaar in de vorm van een app. In de VakantieBieb-app zijn ruim vijftig verschillende populaire boeken opgenomen, gratis tijdens de vakantieperiodes te lenen door alle leden van de bibliotheek.

Wanneer de boeken zijn gedownload, is een internetverbinding niet meer nodig. Er is voor ieder wat wils, van kinderboek tot thriller en van biografie tot verhalenbundel. Grote auteurs als Roald Dahl, Jan Wolkers en Charles den Tex neem je zo makkelijk mee. Kijk voor meer informatie over deze vakantie-app op VakantieBieb.

Aanwijs-app: Point It

In Duitsland en Frankrijk kunnen veel Nederlanders zich nog wel redden in hun beste steenkolen Duits of -Frans. Maar in Hongarije of Portugal wordt dat toch lastiger. Daar kan deze app heel behulpzaam zijn. Je wijst simpelweg het plaatje aan wat je bedoelt. Een hele uitkomst als je een gerecht wilt bestellen in een restaurant in Finland. Verkrijgbaar vanaf € 2,39 in Google Play.

Omreken-app: XE Currency

Niet alle landen in Europa hebben de Euro, daar moet je alle prijzen omrekenen. Voor wie makkelijk op vakantie in Zwitserland, Noorwegen of het Verenigd Koninkrijk wil weten wat iets nou precies kost, is deze handige vakantie-app. Geldbedragen reken je om op basis van actuele wisselkoersen in elke valuta die je maar wenst. De app is gratis en beschikbaar op alle mobiele platforms.

Reisgids-app: Wereld Gids – World Explorer

Reisgids op je smartphone of tablet: deze app is een reisgids om interessante plekken vlak bij je in de buurt te ontdekken. Waar je je ook bevindt, op elke positie laat deze vakantie-app je een lijst zien van de bezienswaardigheden in je buurt, met daarbij een cijfer voor de toeristische attractiviteit ervan. Gratis voor Android en Apple. Voor €4,99 koop je de meest complete versie.

Praat mee

Praat mee: Nog meer handige vakantie-apps

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht