ACSI FreeLife

Menu

Nederlandse kampeerder wil maar liefst 7 weken naar de camping

De Nederlandse kampeerder is positiever gestemd over hun campingvakantie dan in het voorjaar van 2020. Maar liefst 97 procent van de meer dan 10.000 door Europa’s Campingspecialist ACSI ondervraagde Nederlandse kampeerders zegt kampeerplannen te hebben. Het zonnige zuiden is weer in trek als bestemming. Aan het onderzoek namen bijna 25.000 Europese kampeerders deel.

Auteur
Sander Cox
Datum
3
3
ReactiesPraat mee
kampeertrends 2021 kamperen opkomst milennials shuttestock

Drukte verwacht in mei

De Nederlandse kampeerder, die veelal in het laagseizoen op vakantie gaat, heeft grootse plannen en wil gemiddeld zo’n 54 nachten doorbrengen op een camping. Dat zijn omgerekend zo’n zeven weken. Voor kampeerliefhebbers met kinderen komt het neer op gemiddeld dertig dagen. De populairste maanden om op kampeervakantie te gaan zijn voor kampeerders zonder kinderen mei, juni en september. Voor kampeerders met kinderen gaat het om mei, juli en augustus.

Dromen over kamperen in de zon

En hoewel kamperen in eigen land populair blijft, wordt ook al weggedroomd bij een vakantie naar Frankrijk. Ten opzichte van een vergelijkbare meting aan het begin van de coronacrisis in het voorjaar van 2020 geeft nu 43 procent van de ondervraagden aan naar Frankrijk te gaan en vorig jaar was dit maar 26 procent. Vergelijkbare verschillen zijn te zien bij Spanje (8 procent in 2020 versus 19 procent in 2021) en Italië (5 procent in 2020 versus 15 procent in 2021). Slechts 15,8 procent van de Nederlandse kampeerliefhebbers geeft aan alleen in Nederland op kampeervakantie te gaan.

Top 3 kampeerbestemmingen

 1. Nederland
 2. Frankrijk
 3. Duitsland

Alle cijfers op een rij

Om meer inzicht te krijgen in de kampeerplannen voor 2021, heeft ACSI een onderzoek gehouden onder ruim 24.000 Europese kampeerders. Het onderzoek is uitgezet via de websites van ACSI (Eurocampings.eu en CampingCard.com), nieuwsbrieven en socialmedia-kanalen. Kampeerders uit heel Europa konden tussen 29 januari en 16 februari deelnemen.

Praat mee

 1. J

  Wij gaan gemiddeld 3 mnd. per jaar met de camper op pad in binnen- en buitenland, dit jaar staan Elba, Corsica en Sardiēne boven aan op ons verlanglijstje, zodra de grenzen open gaan vertrekken we, anders in eigen land, ook niet verkeerd hoor.

  Reageer
  1
  0
 2. JL
  Jos Landwier

  Beste ACSI.
  7 weken is heerlijk, maar niet iedere camper-caravan eigenaar kan 7 weken gaan..! Dit is denk ik, op dit moment alleen voor gepensioneerden of mensen in het onderwijs…?? Of mensen met een “dikke “baan?! Denk ik ..!

  Reageer
  0
  1
 3. KB
  Karin Breugem

  Ook wij hopen weer met de caravan naar buitenland gegaan.
  We hebben bij de Acsi de vakantie Mediterrane 22 mei besproken en hopen dat het door gaat.
  Vorig jaar is het ook gecanceld.
  Buiten dat gaan we telkens een week kamperen in Nederland.
  Afgelopen september nog tour Ardoer gedaan als alternatief voor onze ACSI reis.

  Reageer
  3
  0

Praat mee: Nederlandse kampeerder wil maar liefst 7 weken naar de camping

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht